Klub Bundeslige dao otkaz treneru: Nije bila laka odluka

Bundesliga 12. ruj 202216:32 > 16:32 0 komentara
REUTERS/Thilo Schmuelgen via Guliver

Šest utakmica i šest poraza. Nije neočekivano da je Bochum u ponedjeljak ujutro otpustio trenera Thomasa Reisa i njegovog pomoćnika Markusa Gellhausa.

Nakon otkaza prvom treneru i njegovom pomoćniku, momčad će do novog trajnog rješenja voditi izbornik U19 Heiko Butscher.

“Svima treba biti jasno da ovo nije bila laka odluka za nas. Tomas ima jaku vezu s klubom i gradom i to više nego uspješno u protekle tri godine. Istina je i da smo prije početka sezone uložili velike napore kako bismo mogli nastaviti sezonu.

Budući da su pregovori o produljenju ugovora itekako utjecali na sliku u javnosti, zajednički smo ih odlučili odgoditi i kasnije riješiti problem.

Sada moramo hitno pronaći rješenja za izlazak iz ove teške situacije, a pritom zanemariti negativan dojam koji sve ovo ostavlja na nas. Heiko Butscher pristao je privremeno preuzeti momčad. Istovremeno, radimo na pronalaženju trajnog rješenja”, poručili su iz kluba.

Uz bolnu činjenicu da su poraženi u svih šest utakmica, Bochum je postigao samo četiri gola, a primio čak 18.

Gledatelji u Hrvatskoj program regionalnog sportskog kanala Sport Klub mogu pratiti na Telemachu, Total TV-u, Optima Telekomu i preko platforme EON koja je dostupna svim gledateljima.