Kek: Samo Hrvatska ima tu blagodat, a ja sam još izbornik

Liga nacija 28. ruj 202220:10 > 20:10
GEPA pictures Wolfgang Jannach via Guliver

Izbornik Slovenije Matjaž Kek potvrdio je da je i dalje na toj poziciji te otkrio sve detalje oko toga.

Prokomentirao je Kek i čudesan gol Benjamina Šeška protiv Švedske.

“Čitava akcija je bila savršena. Stojanović je oduzeo loptu, sjajno je primijetio Benjamina, a onda ga je maestralnom dijagonalom pogodio. Dalje ste sami vidjeli što se dogodilo.

I dalje se ne mogu načuditi kako jedan mladić od 19 godina ima takvu tehniku, koordinaciju, osjećaj za prostor i tajming. Redom sve odlike najvećih majstora. Veliki komplimenti Šešku, ali i Stojanoviću”, rekao je Kek za Index.

Progovorio je i o svojoj izborničkoj poziciji…

“Naravno da jesam, a to sve što se pisalo bile su obične budalaštine na koje nisam želio ni reagirati. Vjerujte mi, toliko je gluposti bilo rečeno da se nisam imao potrebu ni pravdati. Ugovor sa Slovenskim nogometnim savezom mi traje do 2024., no, kao što i sami znate, i najčvršći ugovor se može pretvoriti u prah ako nema rezultata. Tako da mogu reći da je meni ovaj bod iz Švedske također dobro došao”, rekao je Kek.

Komentirao je i hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

“Ovih nekoliko utakmica dale su potvrdu prave vrijednosti nekih ekipa, a tu bih prije svega izdvojio Hrvatsku. Ono što najviše fascinira kod Hrvatske je taj kontinuitet, stalna potvrda klase koju Dalić ima. Vi najbolje znate da sve krene u negativu čim se dogodi jedan loš rezultat, kao što je bio onaj u Osijeku protiv Austrije. Takvi rezultati su normalni, samo Hrvatska ima tu blagodat da su oni njoj iznimka.

No i tada sam vidio da unatoč teškom porazu Hrvatska dobiva konture reprezentacije koja zna što hoće i koja zna kako doći do cilja. Već tada sam rekao da se na kraju mrtvi broje. I bio sam u pravu. 

Hrvatska ima kvalitetu igre, organizacije i rezultata. Sama činjenica da je 25 tisuća Hrvata došlo u Beč navijati za svoju zemlju najbolje govori što znači Hrvatska u svjetskom nogometu. Teško je reći što će se dogoditi u Kataru, bit će to nikad čudnije prvenstvo, koje će se igrati u uvjetima u kakvim se nikad nije igralo.”

Komentari

Vaš komentar