Jakirović: Kaže Dilaver da su pripreme bile “ubijačina”

Hrvatska 19. sij 202318:14
HNK Rijeka

Derbi 18. kola SuperSport HNL-a ovog vikenda igra se u Gradskom vrtu gdje se sastaju Osijek i Rijeka. Sergeju Jakiroviću, treneru gostiju, to će biti debi u natjecateljskoj utakmici...

Nakon prvog dijela sezone Rijeka se nalazi tek na osmom mjestu ljestvice s 15 bodova i čeka je polusezona u kojoj praktički nema pravo na pogrešan korak ako se misli uključiti u borbu za Europu.

U tom je kontekstu zadaća novog trenera Sergeja Jakirovića izuzetno teška, tim više što u nastavak sezone kreće gostovanjem u Osijeku (subota, 15 sati).

“Pripreme su bile duge, uzeli smo sedam tjedana jer smo htjeli više vremena, znajući da će biti dolazaka i odlazaka. Intenzivno se radilo, kako bi rekao Dilaver ‘ubijačina’, ali dobro. Bolje da oni kukaju nego mi. Znamo kako želimo igrati, kroz pripreme se to i vidjelo”, rekao je Jakirović na konferenciji za medije.

O Osijeku je kazao:

“Svjesni smo da nas čeka težak suparnik, pogotovo po tradiciji. U zadnjih pet gostovanja u Gradskom vrtu Rijeka nije zabila gol. To će biti prvi cilj. Tradicije su tu da se ruše. Osijek je također imao promjena, ostao je bez dvojice važnih igrača koji su kao strijelci i asistenti sudjelovali u 50 posto golova u polusezoni. I oni traže neke odgovore.”

Sastav nije htio otkriti.

“Nikad neću reći tko će početi. Bio bih lud jer danas se sve prati. Manje-više znamo sve. Imamo 13-14 imena u najužoj kombinaciji. Stvar je mog osjećaja tog dana jer znam se probuditi na dan utakmice i promijeniti dvojicu. Svi vrijedno treniraju i s tim sam zadovoljan”, dodao je Jakirović.

Vratar Nediljko Labrović je kazao:

“Prošli smo dobre pripreme, zadovoljni smo treninzima i odnosom u momčadi. Trener je donio novu energiju i s dobrom atmosferom idemo u Osijek.”