Zekić uoči Varaždina povukao paralelu s MMA borcima

Guliver images

Deseto kolo SuperSport HNL-a otvaraju u petak u 19 sati Slaven Belupo i Varaždin. Prvo je hit lige bio Belupo, sada je to Varaždin, tako da će svakako biti uzbudljivo...

U najavi tog susreta trener Slaven Belupa Zoran Zekić rekao je:

“Igramo protiv suparnika kojeg smo pobijedili prije dva mjeseca, nakon toga je Varaždin napravio odličnu rezultatsku i igračku seriju, tako da jako dobro izgledaju. Iznimno mi je drago da momčad Marija Kovačevića igra na taj način i ima takve rezultate, jer ga zaista jako cijenim i volim. Zajedno smo bili i na Akademiji, ali naravno da ću pokušati da moja momčad bude u malo drugačijem raspoloženju. Varaždin dolazi u jako dobrom raspoloženju, mi baš i ne, jer smo u ove dvije posljednje utakmice podbacili rezultatski i na svaki drugi način. Treba se restirati i odigrati pravu utakmicu. Očekujem da će biti dosta gledatelja, a nadam se da neće prevladati podrška Varaždinu u Koprivnici.”

Nikola Jambor je jedini izostanak, svi su ostali u konkurenciji. Primio je Slaven osam golova u dvije utakmice, a donedavno je imao ponajbolju obranu lige.

“Nažalost, dobili smo u te tri utakmice 13 golova, Dinamo, Hajduk i sad Istra, dok u većini utakmica uopće nismo dobili gol. To pokazuje da smo u određenim trenucima bili bolje koncentrirani, da smo svi bolje djelovali kao momčad. Nije floskula, obrana se igra od prvog igrača u napadu, i svi moramo biti u tih nekakvih 30 metara, jer moderan nogomet ne trpi drugačije zahtjeve. Vidjet ćemo što smo uspjeli napraviti, dosta smo razgovarali i analizirali, i mislim da ćemo se dobro pripremiti za utakmicu”, prenosi Glas Podravine i Prigorja.

Zekić je u zaključku bio uobičajeno otvoren, bez zadrške i živopisan.

“Moje reakcije su nekad dobre, nekad nisu. Nekad su u pravo vrijeme, nekad izgubim tajming. Nisam se ni ja nadao da će u ovih godinu dana biti toliko promjena i tolika fluktuacija igrača. I ja bih najviše volio raditi s grupom od 15-20 ljudi koji me znaju, i koje ja znam. Ovako, neka se nitko ne ljuti od njih, niti je mene sram to reći; mi se još uvijek tražimo u određenim trenucima, još se igrači traže, a ja gledam koja ja to razina trenutačno. Pokušavam svakom od njih dati priliku u pravom trenutku. Objasnio sam im na primjeru MMA boraca; uđeš u ring, nisi spreman, dobiješ po lampi nakon minute i to ti je to. I o tome treba razmišljati”, zaključio je Zekić.