SKener: Krizni stožer i mozgalica kako spasiti 20 mil. €

Blog 19. srp 202223:57 > 20. srp 2022 0:08 1 komentar
Guliver Images

Znakovitu je izjavu dao Čačić nakon SuperSport Superkupa: Nije lako uklopiti takve igrače. Hm, možda to netko ipak zna...

Na ekranu do patnje Dinamovih igrača protiv Shkupija nerijetko me oko vuklo prema Juddu Trumpu i Ligi prvaka. Snooker se u dobrom dijelu te večeri činio kao bolji izbor za gledanje. Vjerovali ili ne, bio je napetiji od maksimirske blamaže. Svašta sam u životu vidio od kluba iz Maksimirske 128, meni je s vremenom postalo svejedno, no vjerujem da u dijaspori ‘kipi’.

U projekciji Dinamovih čelnika uoči sezone na stolu je stajalo oko 20 miljuna eura. Toliko bi naime Dinamo dobio za ulazak u Ligu prvaka i osvajanje šest-sedam bodova. Našlo bi se tu još ponešto i od Uefe (čitaj TV prva i sponzora). Ono što je posve sigurno, dolazak Drmića, Ljubičića i B. Šutala i zaključana vrata najvećim talentima u srpnju – jasan je signal što je Dinamo očekivao od ove sezone. Naslov prvaka, ali prije svega još jedna jesen u elitnom razredu klupskog nogometa.

Nema dileme da Dinamo ima – igrače. Za domaće natjecanje i ovu ljetnu euro fazu – široku lepezu pojedinačne klase. Pa zbog čega Dinamo još nikoga nije uspio pobijediti u 90. minuta? Naravno, to pitanje se jedino može postaviti Anti Čačiću. A, onim što je Dinamo pokazao u tri zagrebačke utakmice, osim drugog poluvremena protiv Hajduka, mora biti razočaran i zabrinut svaki Dinamov navijač.

Idemo redom: Čačić nema jasnu formaciju igre. Je li to 4-2-3-1 ili 4-4-2? Ne znam iz kojeg razloga još luta u odluci kojih 11 treba početi utakmicu. Ili je razapet između interesa  menadžera, ili još nije proniknuo u kvalitetu svojih igrača. Za sada mi je najčudnije što Robert Ljubičić igra lijevog beka, a veznom redu ništa ne štima. A gledali smo Ljubičića u dresu Rapida koji je bio nositelj igre bečke momčadi na poziciji veznog. I to odličnog u oba pravca. Što igra Petković, gdje treba početi Ivanušec? Što je Drmić – prva ili druga špica? I zašto Mislav Oršić, koji je kod baš svakog Čačićevog prethodnika uglavnom bio igrač odluke, sada sjedni na klupi.

Nemam nikakvu dvojbu da se u ‘Svetoj zemlji toj’ hitno sastao krizni stožer. I da će se do sitnih sati mozgati kako spasiti 20 milijuna eura, kasnije možda i više, te se pobrinuti da se to bogatstvo ne spiska nakon dvije utakmice. Serviser ili još nije otvorio radionicu ili je nakon SuperSport Superkupa bio prokleto iskren: Nije lako uklopiti takve igrače.

Hm, možda to netko ipak zna…