Livi: Nikome u Dinamu nije lako, a Martinezov dres nemam

Hrvatska 20. ožu 202322:32 > 22:33
REUTERS DYLAN MARTINEZ via Guliver

Prvi golman hrvatske reprezentacije i novi kapetan Dinama Dominik Livaković prokomentirao je situaciju u HNL-u, ali i Vatrene.

Biti kapetan Dinama, Liviju je čast, kaže.

“Čast mi je da mogu nositi kapetansku vrpcu i biti dio ovog kluba toliki niz godina. Još uvijek sam mlad za vratara i vidjet ćemo što donosi budućnost, ali svakako mogu reći da sam sretan u Dinamu i pozicijom koju imam u reprezentaciji. A kao sportaš trudim se da iz dana u dan rastem i budem sve bolji i bolji”, rekao je Livaković u intervjuu za Večernji list.

Na Maksimiru se protiv Rijeke od plavog dresa oprostio Arijan Ademi. Komentirao je Livaković i bi li on prihvatio ponudu iz Kine.

“Sigurno da mi nije lako… Nikome u klubu nije. Znamo svi što je Aki predstavljao za našu momčad, ovaj klub i ovaj grad. Postao je simbol i vođa ove naše generacije i zasigurno će ostati zapamćen kao jedan od najvećih igrača Dinama. Drago mi je da mogu reći da nismo samo suigrači već i veliki prijatelji i da ćemo to ostati i dalje. Što se tiče transfera, teško mi je to komentirati. Aki je u klubu 13 godina i dao je svoje najbolje godine ovome klubu i poštujem njegovu odluku da ode u drugi klub, odnosno u Kinu. U ovom trenutku ne razmišljam uopće o transferima pa tako ni o Kini.”

Smatra li se Livi zakinutim jer nije najbolji golman Svjetskog prvenstva u Kataru?

” Ponosan sam na sebe kao i na cijelu reprezentaciju. Uvijek mi je važniji timski uspjeh nego individualni. Ako moram birati, uvijek ću radije izabrati brončanu medalju nego individualnu nagradu za najboljeg vratara. Martinez je jedan od najboljih vratara današnjice i sigurno nije dobio nagradu bez razloga. Njegova obrana u finalu protiv Francuske vjerojatno je i pridonijela pobjedi njegove momčadi. Ponavljam, ponosan sam na momčad i zadovoljan sam što svojim izvedbama mogu pomoći svojoj momčadi i to mi je najvažnije. Nemam Martinezov dres.”

Livakovića s Hrvatskom čekaju utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Njemačkjoj 2024.

“Ne smijemo se opustiti. Sve reprezentacije bit će još više “napaljene” na nas, a mi moramo ponovno dokazati da smo pravi. Srećom, naš kapetan je i dalje uz nas i vjerujem da ćemo, posebno pred našim navijačima, biti pravi i odigrati kako treba. Nismo se dugo svi okupili pa smo svi uzbuđeni i sretni zbog ponovnog susreta i važno nam je da kvalifikacije startamo što bolje.”

Komentari (0)

Prikaži sve komentare