Antolić se oglasio nakon optužbi za seksualno uznemiravanje

Hrvatska 2. velj 202315:221 komentar
Sport Klub

Bitka za prevlast između 'Mamićeve' i 'Antolićeve' struje se zahuktava.

Večernji list je u posjedu navodnih dokumenata u kojima su zaposlenici GNK Dinama optužuju člana Uprave Krešimira Antolića za seksualno uznemiravanje, sustavno maltretiranje, prijetnje i slično.

Najteže optužbe iznijela je zaposlenica kluba I.P. koja je svojedobno obnašala direktorsku funkciju.

“U periodu od lipnja 2016. do lipnja 2017. sam od strane člana Uprave Krešimira Antolića trpjela neprestana koketiranja i udvaranja na radnom mjestu, komentiranje i ocjenjivanje fizičkog izgleda, poticanje razgovora o intimnim ili seksualnim temama, otvorene pozive na seksualne aktivnosti, “zašto ne želiš seks prije braka”, “kako bi ti bilo dobro, kucanje na vrata hotelske sobe na gostovanju utakmice u Sevilli 2. 11. 2016. godine. Bilo je puno šala sa seksualnim konotacijama, imao je ljubomorne ispade kada bih razgovarala s bilo kojim drugim muškarcem. Po klubu je govorio da je zaljubljen i napravio dramatičnu priču da mu slamam srce kao bi izvršio pritisak na mene. Neprestano sam mu jasno i glasno govorila da nisam zainteresirana, ali nije prihvaćao ne kao odgovor. Na odgovor ne znao bi reći: “nije sapun, neće se izlizati”, ” ne znaš što propuštaš”. Pokušala sam objasniti da je moju pristojnost i ljubaznost zamijenio za želju da želim bilo kakvu fizičku ili ljubavnu vezu s njim. Kad sam jednom prilikom izjavila da ću ga prijaviti za uznemiravanje, pitanje: “Kome točno?”. Ja sam odgovorila policiji, a on je uz posprdni smiješak odgovorio: “misliš mojim kolegama”, piše Večernji list.

Antolić je navodno preko jedne agencije u komentarima kroz medija Nenada Bjelicu.

“Krešimir Antolić sustavni je zlostavljač i zloupotrebljivač pravnog sustava koji u svojim ciljevima ne preže od ničega, a kako sam na mjestu stručnjaka za digitalne medije i oglašavanje bio direktno njemu podređen tražio me sljedeće stvari: Da u njegovo ime pošaljem anonimnu kaznenu prijavu višem sportskom inspektoru Slobodanu Janiću i pomoćnici pročelnika za udruge i navijače Dragici Kovačević prijavu kluba protiv kluba navijača Bad Blue Boysa. Morao sam poslati tekst koji mi je dostavio putem aplikacije WhatsApp 29.5.2019. a koji je on potpisao s Matija Sigur lažno se predstavljajući. Osim toga tražio me brojne montaže vide i vizuala usmjeren protiv navijača Dinama, tadašnjeg trenera Dinama Nenada Bjelice, Juraja Čosića, Matije Sigura i Davora Bernardića. Sve navedene materijala ja sam distribuirao u javnost pomoću mreže komentatora koju je razvio”, rekao je M.Z.

Antolića su, između ostalog, prijavili i Marijan Vlak i Amra Peternel (članica Uprave). Također, optužbi nije lišena ni Vlatka Peras…

Ubrzo se oglasio i sam Krešimir Antolić.

“Poštovani,

vezano za navode iz Vašeg upita mogu potvrditi da sam od strane klupskih djelatnika koji su ovlašteni primati i rješavati pritužbe vezane za zaštitu dostojanstva radnika dana 31. siječnja 2023. g. dobio obavijest kako me pet djelatnika GNK Dinamo prijavilo za uznemiravanje i diskriminaciju na radnom mjestu. U skladu s Pravilnikom o radu GNK Dinamo i člankom 134. Zakona o radu dobio sam zahtjev o izjašnjavanju vezano za navode iz prijava. Rok za izjašnjavanje istječe sutra te ću u roku poslati svoje detaljno očitovanje. S obzirom na to da su sukladno članku 134. stavak 10. Zakona o radu svi podaci utvrđeni u postupku zaštite dostojanstva tajni, ne mogu detaljno govoriti o detaljima svojih očitovanja, osim što sve navode iz prijava odbacujem kao laž i konstrukciju, usmjerenu prema mojoj javnoj diskvalifikaciji. Prijave smatram nastavkom kampanje koja se već skoro dva mjeseca javno vodi protiv mene, jer sam se otvoreno suprotstavio nelegalnim i nezakonitim pokušajima utjecaja na poslovanje kluba od strane interesne skupine na čelu sa Zdravkom Mamićem te isto takvim pokušajima smjene mene kao legitimnog člana Uprave GNK Dinamo. U idućim danima poduzet ću sve zakonom predviđene pravne mjere kako bih zaštitio svoje osobno dostojanstvo i profesionalni ugled i zaustavio ovakvo širenje laži o meni i mojem radu u GNK Dinamo.

Krešimir Antolić, član uprave GNK Dinamo“, piše u priopćenju.

Komentari

Vaš komentar