Glavobolje za Čačića, a pravo na kiks nema…

Blog 24. srp 202212:50 > 12:51 0 komentara
Luka Stanzl/ via Xinhua

Dinamo u utorak od 21 sat na Nacionalnom stadion Toše Proeski u Skopju igra uzvratnu utakmicu drugog pretkola Lige prvaka protiv Shkupija, utakmicu koja im može donijeti europsku jesen.

Zagrijavanje za Makedonce bilo je dobro, u subotu je Dinamo u Koprivnici utrpao pet komada Slaven Belupu, a mogli su još barem toliko. Trenera Plavih Antu Čačića sigurno veseli činjenica da je zabilo pet različitih strijelaca i da se momčad napunila samopouzdanjem uoči gostovanja u Skopju.

Utakmica u Koprivnici bila je ujedno i četvrta za Dinamo ove sezone, ali i prva koju su uvjerljivo riješili, iako uvod u utakmicu sigurno nije bio po zamisli trenera Plavih. U prve četiri utakmice u novoj sezoni Čačić je koristio 20 igrača, a u prvih 11 u svakoj utakmici našli su se tek Livaković i Ljubičić. Protiv Farmaceuta dovoljno prilike za odmor dobili su Perić, Ademi, Ivanušec i Petković.

Dinamo vs Hajduk: Livaković, Moharrami, Lauritsen, Perić, Ljubičić, Špikić, Mišić, Ademi, Ivanušec, Drmić, Petković (ušli: Baturina, Menalo, Oršić)

Dinamo vs Lokomotiva: Livaković, Ristovski, J. Šutalo, Theophile, Bočkaj, Ljubičić, Ademi, Špikić, Ivanušec, Oršić, Petković. (ušli: Drmić, Menalo, Mišić, Moharrami)

Dinamo vs Shkupi: Livaković, Moharrami, J. Šutalo, Perić, Ljubičić, Špikić, Mišić, Ademi, Ivanušec, Drmić, Petković (ušli: Theophile, Menalo, Baturina, Oršić, Ristovski)

Dinamo vs Slaven Belupo: Livaković, Moharrami, Ristovski, Lauritsen, Bočkaj, Mišić, Ljubičić, Menalo, Baturina, Oršič, Drmić (ušli: Ivanušec, Petković, Špikić, Štefulj, Tolić).

Shkupi je već u utorak, a Čačić ističe kako je pun optimizma i bez nekih velikih dvoboji.

“U srazu dviju momčadi u dvjema utakmicama trebala bi proći ona koja je bolja i kvalitetnija, držim da je to Dinamo. Ulazimo u utakmicu bez kompleksa i bez straha, svjesni smo da smo bolji i moramo to potvrditi”, jasan je trener Dinama.

Mnogi nogometni stručnjaci gledajući Dinamo ističu da Petković, Drmić i Oršić ne mogu zajedno, a Tomislav Ivković nam je nedavno u razgovoru istaknuo kako je problem i Ivanušec koji nakon ozljede i pauze nije na potrebnoj razini.

Pa što onda možemo očekivati od Čačića u utorak? Siguran je Livaković na golu, a kako nema nijednog od dva Šutala, Perić i Lauritsen bili bi logičan izbor za stoperski par. Trener Dinama više voli Moharammija nego Ristovskog pa je za očekivati da će Iranac dobiti priliku na desnoj strani. Upitna je i pozicija lijevog beka, gdje se opet može očekivati da Bočkaju pretpostavi Ljubičića. Ako se to i dogodi onda je sigurno da će u veznom redu krenuti Mišić i Ademi.

Za očekivati je u prvih 11 i Ivanušeca, iako je mladi Baturina pokazao da se na toj poziciji na njega može računati.

SofaScore

I onda ključno pitanje, hoćemo li prvi put u prvih 11 vidjeti Petkovića, Drmića i Oršića zajedno ove sezone. Ili će opet jedan od njih ‘izvisjeti’ u korist Menala ili Špikića.

Glavobolje za Čačića, a pravo na kiks nema…