(VIDEO) Dalić: Sreću smo zaslužili, a ovo je pravi Kovačić

Nogomet 28. ožu 202323:30 > 23:34

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić lakše diše nakon trijumfa u Turskoj...

“Čestitam dečkima na sjajnoj pobjedi. Zaista, ponovno su pokazali snagu, karakter i motiv. Svima nam je jako značila ova utakmica. Na punom stadionu u ovakvom ambijentu pobijedili smo dobrog suparnika u dobroj utakmici, gdje je Livaković imao sjajnih situacija u prvom poluvremenu… Energija, snaga, volja… Nije lako doći ovdje i pobijediti”, komentirao je Dalić za Novu TV.

“Bili smo pravi i protiv Walesa, samo nije bilo sreće. Ali danas smo bili kompaktni i čvrsti, u nekim trenucima bila je i sreća na našoj strani, ali zavrijedili smo je. Nije bilo straha. Postali smo meta svima, ali kontrolirali smo cijelu utakmicu i zabili dva gola. Ovo je dobra priprema za Ligu nacija.”

Sva trojica novih startera u odnosu na susret s Walesom (Barišić, Stanišić i Pašalić) opravdali su uvrštenje.

“Da, baš smo to dobro napravili. Znali smo da su Turci opasni po desnoj strani. Stanišić je dobar, pravovremen, namjestio je i gol. Pašalić također, ulazio je unutra, a Barišić i Perišić sjajno su čuvali Ündera. Sve smo napravili kako treba. Pogodili smo, ali ima tu još prostora za napredak.”

Zaoštrava se konkurencija na svakoj poziciji.

“Uvijek je bitna konkurencija. Ne želim komfor. Čim imaš komfor, nekima to nije dobro. Želim da su svi spremni ući i raditi prevagu, što je bitno. Imamo široku klupu i kadar od 20 igrača koji mogu biti tu i nitko se ne smije opustiti. Imali smo grešaka i loših dodavanja u par situacija, bilo je previše opuštanja i tu smo mogli biti kažnjeni, ali srećom nismo.”

Kovačić?

“Uvijek zabije dva gola. Prije protiv Portugala, sada opet. Bio je sjajan. Trčao je, zatvarao, bio super i u fazi obrane. Bilo ga je svugdje. Ovo je pravi Kovačić.”

Daliću je ovo bila 72. utakmica za kormilom Vatrenih čime se izjednačio sa svojim mentorom pokojnim Miroslavom Ćirom Blaževićem.

“Lijepo je da smo pobijedili u toj utakmici. Idemo se spremiti za Ligu nacija, imamo sposobnost i kvalitetu. Nema velikog pritiska, nije ga bilo ni danas. Tako sam rekao i dečkima, da budu opušteni. Bitno je koji ćemo biti na kraju, a ne nakon dva kola. Idemo u Nizozemsku probati napraviti podvig. Spremni smo, probat ćemo”, zaključio je izbornik Dalić.

Gledatelji u Hrvatskoj program regionalnog sportskog kanala Sport Klub mogu pratiti na Telemachu, Total TV-u, Optima Telekomu i preko platforme EON koja je dostupna svim gledateljima.

Komentari (0)

Prikaži sve komentare