Dalić otkrio sastav za Francuze: ‘Na njega ozbiljno računam’

Liga nacija 12. lip 202218:51 > 18:51
Joel Marklund BILDBYRAN via Guliver Images

Izbornik Zlatko Dalić održao je press konferenciju prije utakmice s Francuskom u ponedjeljak od 20.45 sati na Stade de Franceu u sklopu 4. kola Lige nacija.

U uvodu je odgovorio na pitanje o golmanskoj poziciji.

“Bliže smo ideji da Livaković ostane na golu”, rekao je pa dodao je li Livi prvi izbor za Katar:

“Još je pola godine do SP-a, a Livaković je bio najstandardniji, realno gledajući, on jest broj jedan.”

Progovorio i o stanju na lijevom i desnom boku.

“Ono što znamo je da je desni bok Stanišić, on će početi. Lijevi bok je upitan, Barišić ne može, za Sosu ćemo vidjeti danas na treningu, a ako on ne može onda ćemo ići s Juranovićem, to bi mu bila četvrta utakmica zaredom. Stoperski par je sjajno odigrao prošlu utakmicu, mislim da Šutalo sigurno ostaje, vidjet ćemo situaciju za Erlića u kakvom je stanju. Pokušavamo složiti ono što je najbolje i najspremnije u ovom trenutku. Za stopere ponavljam, da su odigrali sjajnu utakmicu i imaju moje puno povjerenje.”

Poručio je da ide s najjačim snagama.

“Ono što bih ja želio da ponovimo je angažman, pristup, trka, agresija i motiv iz prošle dvije utakmice. To je ono što nam daje vjeru da možemo i to smo pokazali, da se suprotstavimo najjačoj reprezentaciji svijeta. Zadnje tri utakmice protiv njih stalno smo bili blizu dobrog rezultata i nismo uspijevali. Pokušat ćemo s najjačim snagama, u veznom redu s Kovačićem, Modrićem i Brozovićem. Bit će to jako teška utakmica, to je protivnik koji koristi svaku pogrešku. Nitko nije očekivao da će imati samo dva boda iz tri utakmice. Za mene je to najbolja svjetska momčad i veliki izazov za nas.”

“Veći motiv od St. Denisa i 80.000 ljudi im ne treba, bit će to praznik nogometa, ispred njih će biti protivnik koji je viceprvak, finalist SP-a i očekujem tešku, pravu borbenu utakmicu. Možda je teža okolnost za nas što imaju samo dva boda pa imaju imperativ pobjede. Francuska je uvijek jak protivnik koji u nama budi ono najbolje tako da s te strane možemo puno napraviti.”

Luka Sučić?

“Ne ispadne uvijek onako kako planiramo. Spletom okolnosti nije dobio šansu protiv Danske, ali na njega računamo ozbiljno što je pokazao svojom kvalitetom. Problem je kod tih mladih igrača što ispred sebe imaju tri ponajbolja vezna igrača na svijetu i moraju čekati svoju šansu. Mi znamo da su nama prvi izbor ova trojica Brozović, Kovačić i Modrić. Vidjet ćemo situaciju, htio bih još dati šansu Sučiću, da pokaže svoj talent i da se nametne”, rekao je Dalić.

Ima li Hrvatska kompleks od Francuza?

“Nismo ih dobili ne znam koliko utakmica, ali ne treba se baviti matematikom, brojevima i kompleksima. Treba odigrati dobro.”

Komentari

Vaš komentar