City na korak naslovu, Gvardiola navijači vide kao ključnu figuru: ‘On je čudo’

Nogomet 15. svi 20249:55 > 10:22 1 komentar
AP Photo/Kirsty Wigglesworth via Guliver

Manchester City na korak je i 6. naslovu u 7 godina. Čudesna era Pepa Guardiola i njegovih igrača, a u potencijalnu posljednju titulu veliki su obol dali i dvojica Hrvata.

Obojica su u jučerašnjoj utakmici odigrala svih 90 minuta, a Gvardiol je u 38. minuti propustio veliku priliku za novi pogodak i potvrdu sjajne golgeterske forme u kojoj igra u zadnje vrijeme. Engleski mediji njihov doprinos u susretu protiv Tottenhama vrednovali su prosječnim ocjenama, a svoje mišljenje o njima ponovno su dali i navijači.

Manchester Evening News tako za Gvardiola navodi dobru igru u obrani i podsjeća na dva gola koja je postigao Fulhamu u prošlom kolu. Ističe da taj učinak nije ponovio, ali navodi: “Trebala je hladna glava, a on ju je imao.” Za svoju izvedbu dobio je ocjenu 7. Jednu manje dao mu je nogometni portal Goal uz opis: “Prilično dobar u oba smjera. Mogao je bolje iskoristiti šansu u prvom dijelu.”

Što se navijača po društvenim mrežama tiče, Gvardiol je ponovno uspoređen s Rolls Royceom, a njegova izvedba opisuje se kao vrhunska. “Zadržao nas je u ovoj utakmici”, “Jedini koji je ozbiljan na terenu”, “City je pronašao nebrušeni dijamant u 90 milijuna eura vrijednom Gvardiolu. Zaista se iskazao u drugom dijelu sezone”, “Mora li Gvardiol sve sam raditi?”, “On je čudo. Neka mu netko pomogne”, “Njegova cijena bi trebala biti 200 milijuna eura”, navode navijači o hrvatskom braniču.

Hvale i Kovačića: “Ponovno odličan, zaslužuje pohvale”, “Kovačić je 90 minuta od titule. Tako sam sretan zbog njega, zaslužuje ju”, “Ispostavilo se da je Kovačić bio jako podcijenjen kad ga je City dovodio”, “On uvijek napravi ono zbog čega je na terenu”.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare