‘Cilj smo ostvarili kada su se spremali za naš sprovod’

Nogomet 24. svi 202113:26 > 13:27
REUTERS/Alberto Lingria

Juventus je u drami zadnjeg kola Serie A izborio Ligu prvaka. Slavili su 4:1 kod Bologne, te iskoristili poklon Napolija koji je odigrao samo 1:1 kod kuće s Veronom.

Juventus je tako izborio i utakmicu Superkupa protiv Intera koja će odigrati u Saudijskoj Arabiji, najvjerojatnije u siječnju 2022. i to pred navijačima.

Branič Juventusa Leonardo Bonucci poslao je poruku rivalima, ističući da su uspjeh ostvarili ‘kad su se svi pripremali za naš sprovod’.

“Svi su bili spremni. Bili su tamo i čekali završni trenutak da mogu napraviti ono u čemu najviše uživaju. Ali zaboraviti su na ponos ove skupine, mentalitet ove momčadi, moto ovog kluba. Istina je, bilo je svega ove sezone, sjajnih izvedbi, a zatim i nešto manje dobrih. Putem smo izgubili bodove koje obično nismo ispuštali”, započeo je Bonucci.

“Na kraju sezone, međutim, ono što dobijete ostaje. Na terenu. Dva trofeja je osvojila momčad. Cilj je ostvaren kad su se svi već pripremali za naš sprovod.”

“Navijati za nšeto što nismo postigli. Ali ‘fino alla fine’ (op.a. do kraja), vjerovali smo u to i na kraju slavili. Svjesni smo koliko je godina bila teška i za naše navijače. Nedostajali su nam. Srest ćemo sljedeće godine u našem domu. Na stadionu Juventusa i u Ligi prvaka.”

“Nismo postigli velike ciljeve, imali smo priliku proslaviti važne i vrijedne trofeje i uspjehe. To je ponavljalo deset godina. Fino alla fine, forza Juventus”, zaključio je Bonucci.