Ademi o dopingu: Užasno, šok, najteži period života

Hrvatska 22. ožu 202321:07 > 21:09
Salvio Calabrese via Guliver Images

Arijan Ademi oprostio se od hrvatskog nogometa intervjuom za službenu stranicu Dinama...

“Još mi nije došlo do glave da idem, ali valjda je došao i taj dan”, rekao je u uvodu razgovora Ademi.

Prisjetio se dolaska u Maksimir.

“Sanjao sam odjenuti dres Dinama i dobio sam poziv. Prošao sam pripreme s momčadi, otišao na Europsko prvenstvo do 19 godina i čim sam se vratio zauzeo sam poziciju. Sjećam se intervjua Ivice Kalinića kad sam debitirao za Šibenik na Maksimiru i velika mu hvala na tome. Ne smijem zaboraviti ni trenera Branka Karačića koji mi je vjerovao.”

Odgovorio je na pitanje doživljava li se kao legenda.

“Nisam svjestan toga. Ne doživljavam to toliko istinito. Možda kasnije budem postao svjesniji. Najsretniji sam što smo ovo sve osvojili.”

Osvrnuo se suspenzije zbog dopinga.

“To mi je bio baš šok. Zvonio mi je telefon, spavao sam, nazvao me izbornik da se hitno spustim. Šok. Mislio sam da je neka greška i da će se brzo riješiti. Nisam bio svjestan problema. To mi je bio najteži period života. Dvije godine sam pauzirao… Osjećao sam se užasno, samo sam gledao kako da mi dopuste da se branim. Mislio sam da više neću igrati nogomet, ali kad je prošla depresija počeo sam vjerovati da će sve biti dobro. Trenirao sam i htio se vratiti nikad jači. Dinamo je stao iza mene i hvala im. Sve mi je to dalo dodatnu snagu.”

Cijeli razgovor pogledajte ovdje: