Zico: Hrvatska ima najbolji vezni red na svijetu

AP Photo/Nelson Antoine via Guliver

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena, legendarni Zico (69), otkrio je svoja razmišljanja uoči utakmice Hrvatske i Brazila.

Zico je pun poštovanja kada je Hrvatska u pitanju.

“Izuzetno cijenim Hrvatsku, posebno nakon što je osvojila srebro prije četiri godine u Rusiji, kada je definitivno skrenula pozornost na sebe. Vaša reprezentacija ima najbolji vezni red na svijetu, po mome ukusu je prije svih Modrić koji je fantastičan nogometaš, a ima i sjajne suradnike. A uz vezni red ističem i Perišića koji je napadač, direktan i opasan po gol s krilne pozicije, a izvrsno puca i glavom”, rekao je Zico za Slobodnu Dalmaciju pa nastavio:

“Ne mogu vjerovati da jedna tako mala zemlja kao vaša sa jedva četiri milijuna stanovnika ima tako sjajne uspjehe u nogometu, izvanrednu momčad i pojedince. Ja simpatiziram vaš nogomet, ne zato što je Ivica (Šurjak, op. a.) moji prijatelj, nego ste stvarno snažni. Nisu to samo obični komplimenti. Rekao bih da igrate slično nama Brazilcima. Želite se nadigravati i napad vam je važniji od obrane.”

Najavio je utakmicu Brazila i Hrvatske.

“Ja naravno očekujem da Brazil pobijedi, ali neće to biti nimalo jednostavno. Šansa Brazila je u igri po bokovima, na krilnim pozicijama. Mislim da smo tu najjači, ali to znaju i vaši stručnjaci pa su sigurno pripremili taktiku. Bit će to zanimljiva utakmica i nadmetanje“, rekao je Zico pa zaključio:

“Ja mislim da će nama najvažniji igrač biti Vinicius i od njega očekujem da donese prevagu. Pozdrav Šurjaku i svim hrvatskim prijateljima. Žao mi je što jedna od naše dvije momčadi mora završiti natjecanje.”