Aco Petrović: Nikad ne reci nikad, ali mislim da je ovo kraj

Hrvatska 21. velj 202315:33 > 15:34

Izbornik muške košarkaške reprezentacije, Aco Petrović pričao je s našim Marinom Mrduljašom-Babom o dvije utakmice kvalifikacija koje su pred nama, kao i o budućnosti reprezentacije.

Kakvo je stanje u reprezentaciji?

“Apsolutno sam zadovoljan, puno bolja situacija nego u prvom prozoru. Nemjerljivo je, i individualno i kolektivno su u puno boljem stanju, već je vidljivo da se igrači dosta dobro poznaju.”

Imamo razlog za optimizam?

“Prkačin je u zadnja dva mjeseca među najboljim igračima Girone, Rudan najbolji igrač Mege po statistici. Imamo i 3 playmakera u dobrom stanju, sve je to razlog za optimizam.”

Uveli ste 3 nova igrača?

“3 nova igrača su tu apsolutno zasluženo, Jordano igra sjajnu sezonu sa Zadrom, Goran Filipović je donio novi dašak kvalitete i naravno između ostalog Buljan projekt Joventuta koji igra sjajno.”

Koliko ste upoznati sa Švicarskom, u prvom dijelu je to bila laganini utakmica, ali Hrvatska je tada imala NBA igrače?

“Mislim da su oni ozbiljan protivnik i tako ih treba shvatiti. Ovog trenutka se koncentriramo na ono što mi moramo prezentirati, jednu agresivnu igru, 40 minuta radne košarke, napadačke i defanzivne tranzicije i onog trenutka kada pogodimo par kvalitetnih šuteva vjerujem da ćemo radit razliku.”

GEPA pictures/ Mario Buehner

Jesu li ovo posljednje utakmice Ace na klupi?

“Nikad ne reci nikad, naravno, ali pretpostavljam da je realno procijeniti da su mi ovo zadnje utakmice na klupi.”

Kad ćemo dobiti novog izbornika i je li to možda Josip Sesar?

“Biti će više prijedloga, čisto da vas ne osakatim postoji i jedna mogućnost nacionalizacije stožera. Jedan top NCAA trener je potvrdio želju da bude prvi asistent reprezentacije.”

Komentari (0)

Prikaži sve komentare