Junak dana: Kakva muda ima taj čovjek

Euro 2020 3. srp 202110:37
GuliverImages

To može samo čovjek s velikim mudima, a Unai Simon ih je pokazao da ih ima.

“Mučio sam se i pogledao sam taj gol šest ili sedam puta”, priznao je dan uoči utakmice protiv Švicarske golman Španjolske Unai Simon o bizarnom autogolu koji je primio protiv Hrvatske u osmini finala Europskog prvenstva.

Nije ga taj gol ni najmanje pokolebao, dapače, s nekoliko je sjajnih obrana u nastavku utakmice bio jedan od boljih igrača Furije.

Došla je i utakmica sa Švicarskom, penali nisu išli Španjolcima, a onda se opet istaknuo Simon, skinuo dva udarca s bijele točke i dobio epitet igrača utakmice.

“Kakva muda ima taj čovjek. Što mu se dogodilo protiv Hrvatska bila je nesreća, ali što je napravio nakon toga je nevjerojatno. Nadam se da će tako nastaviti”, rekao je veznjak Furije Koke.

“Nisam heroj, svi smo zajedno ovo uspjeli. Zaslužili smo pobjedu i prije produžetka, pa i u njemu, ali nije bilo suđeno”, rekao je Simon koji je oduševio izjavom da je igrač utakmice trebao biti švicarski golman Yann Sommen.

“Proglašen sam za igrača utakmice? Iskreno, mislim da je to zaslužio švicarski golman Sommer.”

Nije zaboravio ni grešku protiv Hrvatske.

“Morate izbrisati svoje pogreške, zaboraviti na njih. Ali morate izbrisati i svoje dobre trenutke zbog onoga što vas čeka. Sad ćemo uživati, a onda se pripremamo za polufinale. Lekcija za život? Svaka utakmica je nova utakmica.”

Simon se tako prometnuo u junaka Furije, a želi li Španjolska do kraja trebat će im u najboljem mogućem izdanju, jer Italija djeluje jako, jako moćno.

Komentari

Vaš komentar