SKener: Dalić ima slatke brige, ali ima li rješenje?

Blog 22. ruj 202223:33
Chumachenko Alexey

Izbornik Vatrenih Zlatko Dalić u povijesnoj je prilici da odvede Hrvatsku na završnicu natjecanja protiv kojeg je toliko bio u njegovim počecima. Da, Hrvatska je na korak do završnog turnira Lige nacija.

Danska je pala i drugi put u nekoliko mjeseci. Nakon pobjede na Parkenu 1:0, večeras je na Maksimiru bilo 2:1. Što drugo nakon toga napraviti, nego zapljeskati Daliću.

Toliko puta smo ga osporavali, no uvijek nekako izvuče nekog asa u rukavu. Imao je večeras hrabrosti od prve minute postaviti najmlađi stoperski par ikad (op.a. Gvardiol i Šutalo), dok je u napadu vjerovao da je Kramarić taj.

U prvom poluvremenu djelovali smo nekako u strahu, brzo su se Danci oslobodili našeg pritiska i zagospodarili terenom. No, srećom u toj šahovskoj borbi mreže su mirovale nakon prvih 45 minuta.

A onda opet puno bolji nastavak Hrvatske. Taj s(p)retan gol Sose je promijenio tijek utakmice i donio vodu na naš mlin. Dogodila se potom nažalost neopreznost Šutala koju je briljantno iskoristio Eriksen. Ipak, samo minutu nakon ulaska u igru pobjedu je donio Majer.

I koliko god da je Šutalova greška dovela do izjednačenja Danaca, mladi stoper Dinama pokazao je da se senatori u obrani itekako trebaju zabrinuti imaju li mjesto za Katar. Gvardiol možda nije u formi u Leipzigu, ali danas je izgledao jako dobro na terenu.

Dalićeve slatke brige, rekli bismo. Baš kao što ih izbornik ima i u veznom redu. Jer Hrvatska nema samo širinu na papiru, već to dečki pokazuju i na terenu. Majer definitivno velikim koracima ide prema prvih 11, no dok je ‘sveti trojac’ tu, teško će naći mjesto.

I dok je dojam da Dalić ne može pogriješiti na devet pozicija u reprezentaciji, dvije su ipak sporne. A to su pozicije desnog krila i napadača. Odradili su to danas sasvim solidno Mario Pašalić i Andrej Kramarić, no dojam da to može i mora još bolje…

SofaScore

Katar je blizu, ne sumnjamo da će izbornik pronaći pravo rješenje…

Komentari

Vaš komentar