Rins propušta ostatak vikenda u Njemačkoj

Automoto 18. lip 202214:06 > 14:07
xJosexBretonx via Guliver

Vozač Suzukija Alex Rins odlučio se povući sa ostatka trkačkog vikenda za Veliku nagradu Njemačke, 10. utrke ovogodišnjeg Moto GP prvenstva, zbog ozljede zgloba.

Španjolac je dobio zeleno svetlo da vozi na „Sachsenringu“, usprkos ozljedi koju je zadobio u incidentu na startu Velike nagrade Katalonije, kada je sa staze njega i Francesca Bagnaiu izbacio Takaki Nakagami.

Rins je vozio tri slobodna treninga na istoku Njemačke, da bi zatim zajedno sa svojim timom donio odluku da propusti ostatak vikenda zbog velikih bolova, ali i straha od pogoršanja stanja zgloba. Iz Suzukija su objavili da će španjolski motociklist sada nastaviti oporavak i da se nada da će se na stazi naći već narednog tjedna, kada se prvenstv seli u Assen.

„Odlučio sam, zajedno sa svojim timom, da ne vozim više ovog vikenda. Osjećaj u zglobu mi je tjekom jutra bio gori nego u petak, jako me je boljelo svaki put kada sam pokušao ostvariti brzi krug, tako da osjećam da se nisam spreman natjecati. Iz tog razloga, želimo se fokusirati na oporavak i da se vratim jači u Nizozemskoj. Nadam se da će mi stanje biti bolje u Assenu, pošto je to staza koju mnogo volim“, rekao je Rins.

U japanskom timu su odlučili odrediti zamjenu za Rinsa, tako da će Joan Mir biti jedini predstavnik Suzukija na nedjeljnoj Velikoj nagradi Nemačke.

Kompletnu akciju sa „Sachsenringa“ možete pratiti na Sport Klubu 3.

Komentari

Vaš komentar