Mercedes s poboljšanjima na Silverstone, ali…

Automoto 23. lip 202213:18 > 13:20
Hoch Zwei via Guliver Images

Mercedesov tehnički direktor Mike Elliott najavio je poboljšanja za njihovu domaću utrku na Silverstoneu, ali priznaje da će u normalnoj utrci i dalje jako teško biti u borbi za pobjedu i da moraju ostati usredotočeni na kontinuirano poboljšavanje svoga bolida.

Mercedes je ove sezone prilično daleko od najboljih momčadi Red Bulla i Ferrarija, a najbolje izdanje pokazali su u Barceloni na stazi koja je vrlo ravna, koja im je odgovarala konfiguracijom staze, a na ruku im je išao i odabir guma i vrlo visoka temperatura staze, donosi MAXF1.net.

Nakon dvije teške utrke na uličnim stazama u Monaku i Azerbajdžanu Mercedes je u Kanadi bio nešto konkurentniji te su Hamilton i Russell završili treći i četvrti u utrci u kojoj je Perez odustao, a Leclerc startao 19. zbog kazne za uzimanje četvrtoga motora.

Iduća utrka prvenstva vozi se na Silverstoneu koji je tradicionalno vrlo dobra staza za Mercedes, a unatoč najavljenim novim dijelovima za F1 W13 momčad ne očekuje dramatičnu promjenu konkurentnosti.

“U jednu stvar možete biti sigurni, a to je da ćemo pritiskati što jače možemo”, rekao je Elliott u najavi utrke.

“Donijet ćemo nove dijelove na Silverstone, nastojat ćemo razviti bolid, izvući nešto više brzine iz bolida koji imamo, kao i iz novih dijelova koje ćemo donijeti.”

“Mislim da istovremeno moramo biti iskreni prema sebi i reći da smo, u ovom trenutku, nešto iza vodećih momčadi Ferrarija i Red Bulla. A u normalnoj utrci mislim da će biti teško.”

“Mislim da je Silverstone staza koja će nam malo više odgovarati, poput Barcelone, ali možda će ipak biti malo teže.”

“Bez obzira na sve, pritiskat ćemo najjače što možemo. Naši vozači dat će sve od sebe jer se želimo vratiti pobjedama.”

“Želimo pobijediti za momčad, želimo pobijediti za vas navijače tako da ćemo vidjeti što će se dogoditi.”

Mercedesov F1 šef i suvlasnik Toto Wolff slaže se da je pred njima još puno posla prije nego se vrate na razine konkurentnosti iz prijašnjih sezona.

“Silverstone je u prošlosti bila dobra staza za nas i staza je ravnija nego posljednje tri, ali nije Barcelona”, rekao je Wolff.

“Moramo upravljati vlastitim očekivanjima, naporno raditi, analizirati podatke i pronaći rješenja, ne samo za Silverstone nego i za staze koje slijede.”

Šef trkaćih operacija Andrew Shovlin smatra da je teško znati što očekivati na svakoj idućoj stazi od njihovoga bolida.

“Zaista je teško znati što očekivati od svake pojedine staze s ovim bolidom, ali u Kanadi smo sigurno izvukli maksimum”, rekao je Shovlin.

“Brackley i Brixworth nastavit će žestoko pritiskati, puno je toga što možemo poboljšati na bolidu i što možemo prenijeti u potencijal, a utrka u Kanadi dala nam je još više ohrabrenja da nastavimo pritiskati i smanjivati zaostatak.”

Mercedes drži čvrsto treće mjesto u poretku konstruktora i bliži su Ferrariju (40 bodova razlike) nego što je Ferrari Red Bullu (76 bodova razlike).

Komentari

Vaš komentar