Sanchez napustio McLaren nakon samo tri mjeseca

Automoto 2. tra 202416:47 0 komentara
McLaren

McLarenov tehnički direktor za koncept vozila i performanse David Sanchez napušta momčad nakon samo tri mjeseca nakon što je došlo do neslaganja oko očekivanja od njegove uloge u tehničkoj strukturi.

Sanchez je u drugom mjesecu prošle godine potpisao za McLaren za koji je počeo raditi od prvoga dana nove godine nakon što je napustio Ferrari i odradio otkazni rok, ali nakon samo tri mjeseca napušta momčad u pomalo neobičnim okolnostima, dodaje MAXF1.net.

McLaren je bio vrlo kratak prilikom objašnjenja ove odluke i kažu da Sanchezove dužnosti tehničkoga direktora za koncept vozila i performanse nisu u skladu s onim o čemu se ranije govorilo. Britanska momčad ima tehničku strukturu koja se temelji na tri tehnička direktora, a šef momčadi Andrea Stella privremeno će preuzeti Sanchezovu funkciju dok momčad traži zamjenu.

Rob Marshall, koji je u momčad također stigao na početku godine, postaje glavni dizajner, Neil Houldley je novi tehnički direktor za inženjering, a tehnički direktor za aerodinamiku ostaje Peter Prodromou.

“Nakon pažljivih razgovora između Davida Sancheza i vodstva momčadi, donesena je zajednička odluka da David napusti momčad”, rekao je Stella.

“Nakon našeg zajedničkog razmišljanja postalo je očito da uloga, odgovornosti i ambicije povezane s Davidovim položajem nisu u skladu s našim izvornim očekivanjima kada nam se pristao pridružiti u veljači 2023. Uviđajući ovu neusklađenost, i David i ja smo se složili da bi bilo najbolje da se raziđemo sada, kako bismo mu omogućili da traži druge mogućnosti koje će bolje iskoristiti puni opseg i širinu njegovih izvanrednih vještina. Iznimno i sa zahvalnošću cijenimo doprinos koji je David dao tijekom relativno kratkoga vremena s nama i želimo mu sve najbolje u njegovim budućim nastojanjima.”

Sanchez se također zahvalio McLarenu na pruženoj prilici iako njihov odnos nije dugo trajao, za razliku od prethodnoga boravka u Wokingu koji je trajao od 2007. do 2012. gdje je, među ostalim, radio na razvoju inovativnoga F-duct sustava na McLarenu MP4-25 iz 2010.

Njegova karijera u Ferrariju trajala je od 2012. do 2023., a bio je glavni dizajner koncepta vozila za F1-75 iz 2022.

“Zahvalan sam na prilici da budem dio ove momčadi”, rekao je Sanchez.

“Iako uloga koju smo zamislili i oko koje smo se složili nije bila usklađena sa stvarnošću pozicije koju sam zatekao, odlazim s poštovanjem prema vodstvu, divljenjem predanosti mojih kolega i cijenjenjem otvorenosti i poštenja o kojima smo razgovarali i došao do ove odluke. Želim ovoj momčadi nastavak uspjeha dok nastavlja svoj put prema vrhu poretka gdje i pripada. Radujem se svom sljedećem izazovu unutar F1.”

Ovaj vikend budite uz Sport Klub, Formula 1 se nastavlja VN Japana na legendarnoj stazi Suzuka.

Gledatelji u Hrvatskoj program regionalnog sportskog kanala Sport Klub i ubuduće će moći pratiti na Telemachu, Total TV-u, OptiTV-u i preko platforme EON koja je dostupna svim gledateljima.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!