Red Bull predstavio prvi bolid pod novim imenom VCARB 01

Automoto 9. velj 202416:27 0 komentara
Red Bull

Visa Cash App RB Formula One Team predstavio je svoj novi F1 bolid za 2024. na predstavljanju u Las Vegasu koji označava početak nove ere druge Red Bullove momčadi nakon prijašnjih inkarnacija u vidu Toro Rossa i AlphaTaurija.

Bolidom dominira plava boja kakvu smo vidjeli na Toro Rossovim bolidima 2017., 2018. i 2019. uz bijele površine obrubljene crvenom bojom, a što se tiče sponzora najveću zastupljenost imaju glavni sponzori VISA i Cash App koji se nalaze i u punom imenu momčadi, donosi MAXF1.net.

Vozačka postava ostaje ista jer će za upravljačem i dalje biti Daniel Ricciardo i Yuki Tsunoda dok je testni i rezervni vozač Liam Lawson koji je prošle godine nastupio na pet utrka dok je mijenjao ozlijeđenoga Ricciarda.

Dugogodišnji šef momčadi Franz Tost napustio je svoju poziciju na kraju prošle sezone, a njegovu poziciju zauzeo je Laurent Mekies koji je do sredine prošle godine bio sportski direktor u Ferrariju.

Na druge dvije važne pozicije nema promjena jer je glavni izvršni direktor i dalje Peter Bayer dok je tehnički direktor Jody Egginton.

Važna promjena na tehničkom području je povećana sinergija s glavnom Red Bullovom momčadi koja je dominantno osvojila naslove prvaka 2022. i 2023.

To se odnosi na korištenje više dostupnih dijelova od sestrinske momčadi, a nakon što su u sklopu velikoga paketa poboljšanja u Singapuru prošle godine preuzeli njihov stražnji ovjes ovogodišnji bolid ima pull rod prednji ovjes koji su Red Bull i McLaren imali od početka nove ere 2022. i koji je postao općeprihvaćena norma za trenutna pravila, kao i stražnji push rod.

Ricciardo i Tsunoda nadaju se da će ove sezone pokazati da su oni prava opcija za Red Bull 2025. budući da Perezu trenutni ugovor ističe na kraju 2024., ali poznavajući Red Bullovu dosadašnju praksu nije nemoguće da do promjene vozačkih postava dođe i tijekom sezone.

Momčad se prošle godine mučila s konkurentošću u prve dvije trećine sezone i tek su od Singapura, kada su predstavili veliki paket poboljšanja, počeli biti češći kandidati za osvajanje bodova.

To im je pomoglo da se pomaknu s posljednjega mjesta na kojem su bili nakon 18 od 22 utrke, ali 20 osvojenih bodova na posljednjih pet utrka bilo je dovoljno da završe osmi u poretku konstruktora, tri boda iza Williamsa.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!