De Vries umjesto Hamiltona na prvom treningu VN Francuske

Automoto 20. srp 202218:45 > 18:46
REUTERS/Hamad I Mohammed via Guliver

Nyck de Vries vozit će umjesto Lewisa Hamiltona na prvom slobodnom treningu za VN Francuske što je prvi puta ove sezone da Mercedes ispunjava obavezu korištenja mladoga vozača u petak.

Toto Wolff je u svom osvrtu uoči VN Francuske otkrio da će de Vries na prvom treningu mijenjati Hamiltona i da se vesele vidjeti kako će se snaći u njihovom F1 W13, donosi MAXF1.net.

“Nyck će zamijeniti Lewisa na prvom treningu ovoga vikenda, što je dio planiranih sesija za mlade vozače ove godine,” rekao je Wolff.

“Veselimo se vidjeti kako će se snaći.”

Tijekom sezone svaki od vozača mora se odreći jednoga nastupa na prvom slobodnom treningu u petak, a Lewis je izabrao prvi trening u Francuskoj.

George još nije odlučio koji će slobodni trening propustiti kako bi priliku dobio neki od Mercedesovih juniora.

Ovo će biti drugi nastup na prvom slobodnom treningu u petak za Nizozemca koji se trenutno natječe u Formuli 1 s Mercedesom i drži osmo mjesto u poretku vozača.

Ranije ove sezone de Vries je mijenjao Albona u Williamsu na VN Španjolske kada je nastupio na prvom slobodnom treningu.

Nizozemac je nastupio za Mercedes i na postsezonskim testovima u Abu Dhabiju 2020. i 2021., a prošle godine osvojio je naslov prvaka Formule E.

Također, osvojio je i naslov prvaka Formule 2 2019., ali je kao i prošlogodišnji prvak Oscar Piastri ostao bez vozačkoga mjesta u Formuli 1.