Binotto: Nema razloga da ne pobijedimo sve utrke do kraja

Automoto 27. srp 202218:21 > 18:22
Guliver Images

Ferrarijev šef F1 momčadi Mattia Binotto ostaje pozitivan i nakon velikoga razočaranja u Francuskoj i vjeruje da njegova momčad može slaviti na svih preostalih deset utrka ove sezone i okrenuti veliki zaostatak koji trenutno imaju za Red Bullom.

Ferrari je na Silverstoneu prekinuo Red Bullov niz od dvije pobjede i tome dodao još jednu pobjedu u Austriji, ali zbog Leclercove pogreške na Paul Ricardu Ferrari je ostao bez šanse za pobjedu i jednu od najlakših pobjeda u sezoni odnio je Verstappen, donosi MAXF1.net.

Sainz zbog starta s 19. mjesta, nakon uzimanja četvrtoga motora, nije bio u borbi za pobjedu i uspio je završiti peti iza Verstappena, dva Mercedesa i Pereza u Red Bullu, a Leclercov zaostatak za Verstappenom porastao je na čak 63 boda.

Na pitanje ovise li Ferrarijeve nade za prvenstvo isključivo o Red Bullovim greškama Binotto je rekao da ne zna jer ne prati bodovno stanje.

“Ne znam jer ne brojim bodove,” rekao je Binotto.

“Da ste me pitali prije ove utrke koji je zaostatak za Red Bullom ili Maxom ne bih vam mogao odgovoriti jer ne pratim bodove.”

“Ono na što smo usredotočeni je da pokušamo ići utrku po utrku i izvući maksimum rezultata iz njih. Nije se dogodilo u Paul Ricardu, ali mislim da smo već usredotočeni na Mađarsku i tamo idemo na dvostruku pobjedu.”

“Mislim da se svaka utrka isto računa kao i druge. Na kraju sezone zbrojit ćemo bodove i vidjeti gdje smo.”

Iako su ove godine imali problema s pouzdanošću i vozačkim pogreškama, za Binotta je najvažnije vidjeti da je Ferrari vrlo konkurentan nakon dvije sezone bez pobjede, unatoč velikoj razvojnoj borbi s Red Bullom u kojoj zasad uspješno drže korak.

“Mislim da je važnije vidjeti da imamo dobar paket, nema razloga zašto ne bismo mogli pobijediti na svih deset utrka do kraja,” optimističan je Binotto.

“Mislim da trebamo gledati pozitivno, ja volim biti pozitivan i ostati optimističan. Može li se nešto dogoditi Maxu i Red Bullu? Već im se dogodilo kao i nama, možda se dogodi.”

“Ali ne računam na to. Mislim da moramo biti usredotočeni na sebe i biti najbolji što možemo.”

“Ako pogledamo prethodne utrke, uvijek smo imali sjajan potencijal, nismo to pretvorili u najbolje moguće bodove, ali nema razloga zašto se to ne bi dogodilo na idućih deset utrka.”

Komentari (0)

Prikaži sve komentare