Alfa Romeo predstavio novog šefa momčadi

Automoto 26. sij 202313:53 > 13:53
Guliver Images

Alfa Romeo F1 Team imenovao je Alessandra Alunnija Bravija, u svojstvu generalnog direktora Sauber grupe, na dodatnu poziciju predstavnika momčadi za FIA Svjetsko prvenstvo Formule 1 nakon što je momčad napustio Frederic Vasseur kako bi postao šef momčadi Ferrarija...

Iskusni Talijan, koji je dio Sauber grupe od 2017., dodat će ovu ulogu svom imenu za sezonu 2023. i kasnije, predstavljajući momčad u svim službenim funkcijama tijekom trkaćih vikenda i izvan staze, donosi MaxF1.net.

Imenovanje Alunnija Bravija predstavlja jedan od prvih zadataka koje je izvršio novi izvršni direktor Sauber grupe, Andreas Seidl, nakon što je 9. siječnja stupio na dužnost u švicarskoj tvrtki stigavši iz McLarena gdje je bio šef momčadi.

Alunni Bravi će, u svojoj dodatnoj ulozi, raditi zajedno s tehničkim i operativnim odjelima kako bi se nastavio rast i uspjeh momčadi koju će 2026. preuzeti Audi, dok će unutarnjim i vanjskim dionicima momčadi isporučiti vrijednost koju Alfa Romeo F1 Team proizvodi.

Preuzimanje uloge predstavnika momčadi za Alunnija Bravija označit će definitivan korak naprijed za Alfa Romeo F1 Team i Sauber u cjelini, omogućujući Andreasu Seidlu da se usredotoči na svoj cilj daljnjeg rasta Sauber grupe, osiguravajući uspjeh u kratkom roku i pripremajući tim za njegovu uzbudljivu budućnost.

“Drago mi je potvrditi imenovanje Alessandra Alunnija Bravija na ulogu predstavnika tima, uz njegove postojeće dužnosti generalnog direktora grupe”, rekao je Andreas Seidl, glavni izvršni direktor Saubera.

“Njegovo veliko iskustvo u motosportu opremilo ga je svim alatima potrebnim za uspjeh, a njegovo intimno poznavanje tima, čiji je dio već više od pet godina, osigurat će stabilnost i kontinuitet u našem napredovanju.”

“Alessandro koji predstavlja momčad tijekom prvenstva Formule 1 omogućit će mi da se usredotočim na rast Saubera i pripremu za izazove i prilike koje nas očekuju. Zahvaljujem Alessandru na njegovoj vjeri u našu viziju i želim mu dobrodošlicu na ovu dodatnu poziciju: uvjeren sam da je ovo još jedan vrijedan dodatak onome što je bez sumnje vrlo jak tim, od vozača do menadžerskog tima, do svakog našeg zaposlenici, sposobni graditi na prošlogodišnjem uspjehu i stvarati svijetlu budućnost za Sauber.”

Alunni Bravi je pak izjavio:

“Želim zahvaliti Andreasu i našim dioničarima na njihovom povjerenju i želim ponoviti svoju predanost davanju sve od sebe kako bih ispunio njihova očekivanja i predstavljao momčad na najbolji mogući način.”

“Velika je privilegija nastaviti raditi sa skupinom nevjerojatnih ljudi koji su mi tijekom mnogo godina pomogli da se integriram unutar Sauber grupe: ono što su mi dali u ovo vrijeme omogućit će mi da ispunim ovaj zadatak i predstavljam tim prema našim zajedničku viziju i naše ciljeve.”

“Potpuno sam svjestan posla koji je pred nama i izazova s kojima se suočavamo: ovom zadatku pristupam s poniznošću, znajući da sam dio snažnog tima koji će obaviti posao i s uvjerenjem da imamo sve što možemo potreba za uspješnom budućnošću.”

Komentari

Vaš komentar