Španjolci lakše od očekivanog do polufinala

RAMON NAVARRO via Guliver Images

Španjolski vaterpolisti pobijedili su u četvrtfinalu Europskog prvenstva u Splitu Grčku s 9:5 (4:2, 1:1, 2:1, 2:1), te će u polufinalu igrati s Mađarskom.

Svjetski prvaci Španjolci lakše od očekivanoga su ušli u polufinale EP-a, svladavši u najjačem i najatraktivnijem splitskom četvrtfinalu Grčku.

Španjolci su zarana došli do prednosti, prvu četvrtinu su dobili s 4:2, a dodatni motiv su dobili kada je vratar Unai Aguirre Rubio obranio peterac Argrypoulousu. Do kraja Grci nisu uspjeli doći do manje od tri razlike i Španjolci su se plasirali u polufinale, te su u prilici da u istoj godini postanu i svjetski i europski prvaci.

Španjolce su predvodili Alberto Munariz, Alvaro Ortega i Martin Kopencova s po dva gola, a Grke Angelos Vlachoupoulos također s dva pogotka. Unatoč porazu, grčki vratar Konstantinos Limarakis je skupio čak 14 obrana, a španjolski Rubio tri manje.

Ranije su Mađari svladali Crnu Goru s 11:8, a Talijani su bili bolji od Francuza sa 16:8. Večeras još igraju Hrvatska i Gruzija.