Hewitt: Tomić je prijetio meni i mojoj obitelji

Tenis ostalo 17. sij 201916:00 > 16:07
Getty Images/Darrian Traynor

Nakon što je izgubio meč 1. kola parova u Melbourneu, legendarni australski tenisač Lleyton Hewitt izašao je pred novinare, koji su jedva čekali odgovore na prozivke Bernarda Tomića.

Ipak, prije priče o svom nekadašnjem igraču, novinare je interesiralo i to, da li je Hewitt odigrao posljednji meč na Australian Openu?

Možda, ne znam. I dalje uživam igrati neki meč parova na Touru. Za mene je sjajno što mogu s mladim australskim tenisačima odigrati neki meč. To mi daje mogućnost da ih vidim iz prve ruke, da osjetim kako se nose s pritiskom u stresnim trenucima. To će mi pomoći u pripremama za mečeve Davis kupa. Za sada nemam odgovor na vaše pitanje, ispričavam se!”

Uslijedilo je pitanje „što imate reći o Bernardovim komentarima”?

Da, da, pa Berni je to, to je ono što smo mogli očekivati od njega. Poslije poraza u prvom kolu Grand Slama morao je izaći pred novinare s nekom pričom. Hm, moj odnos s Bernijem… Pokušavamo postaviti kulturne standarde za Davis kup i predstavljanje Australije u tom natjecanju. On im nije bio ni blizu u posljednjih nekoliko godina. Od tada, nisam imao nikakav kontakt s Bernijem.”

Matt King/Getty Images

Hewitt je priznao kako je isfrustriran činjenicom što je sate i sate proveo u radu s Tomićem, koji mu je na kraju okrenuo leđa.

Proveo sam puno vremena s njim, često smo razgovarali jedan na jedan, želio sam stvorim krug stručnjaka oko njega i pružiti mu najbolju priliku za napredovanje. Na kraju svega, on je napravio još nekoliko velikih grešaka. Nisam više mogao to trpiti i završio sam s tim. Od tada nismo ni razgovarali”, podsjetio je Hewitt i dodao:

On sigurno neće igrati u Davis kupu, dok ja imam nešto s tim!

Znači, niste razgovarali s njim od ponedjeljka? Planirate li uopće?

Ne, ne planiram. Mislim da su prijetnje koje sam dobio, ja i moja obitelj, a koje traju već godinu i pol dana, razlog zbog kojih ne želim uopće da se vidim s takvom osobom”.

Izravne prijetne od Bernija?

Da!

Da li su to bile fizičke, ili verbalne prijetnje?

I jedne i druge, ucjene, fizičke prijetnje. I meni i mojoj obitelji. Ali, ne osjećam se ugroženim, za mene su to prazne riječi!