Alcaraz: Tko nije nervozan protiv Novaka, taj laže!

Grand Slam 9. lip 202320:40 0 komentara
AP Photo/Thibault Camus via Guliver Image

Španjolski tenisač Carlos Alcaraz nije se uspio plasirati u svoje drugo Grand Slam finale u karijeri. Njega je u najiščekivanijem meču sezone sa 3:1 u setovima porazio Novak Đoković, a Alcaraz je u drugoj polovici meča imao velikih problema sa grčevima, o čemu je govoro i na konferenciji za medije.

Novak je u finalu protiv 20-godišnjeg Španjolca pobijedio rezultatom 6:3, 5:7, 6:1, 6:1, a tenisač iz Murcije imao je problema sa grčevima u trećem i četvrtom setu.

„Postojala je velika tenzija zbog meča. Počeo sam jako nervozno, a igrali smo dva intenzivna seta – dobre i teške razmjene, drop shotovi, sprintevi… Kombinacija dosta faktora, ali glavna je tenzija koju sam osjećao u prva dva seta“, započeo je 20-godišnji Španjolac.

Potom su krenuli i bolovi.

„Prvo sam osjetio grč u ruci, a na početku trećeg seta u svakom dijelu tijela, ne samo u nogama. Bilo mi se teško kretati u trećem setu, u četvrtom sam imao malu šansu, ali bilo je teško“, objašnjava prvi igrač na ATP listi.

„Vjerojatno je i do Novaka“, rekao je Alcaraz uz osmijeh.

„Nije lako igrati s Novakom, legendom našeg sporta. Ako netko kaže da nije nervozan kad treba na teren sa Đokovićem, taj laže. Polufinale Slama, nervoza je svakako tu, a još više kada se igra s Novakom. Nadam se da će sljedeći put biti drugačije, ali nervoza će sigurno i tada biti prisutna.“