‘Ne treba tražiti izgovore, ne znam kada ću se vratiti’

Grand Slam 6. ruj 20228:54 0 komentara
AP Photo/Nick Wass

Rafael Nadal neočekivao je poražen od Amerikanca Francesa Tiafoea, a nakon meča otkrio je razloge poraza.

“Odigrao sam loš meč, a on dobar. Nisam uspijevao dugo držati visoku razinu. Nisam bio dovoljno brz, a on je rano hvatao loptu i nisam ga mogao udaljiti iza linije. Tenis je sport pozicioniranja često – ako ne, moraš biti vrlo brz i vrlo mlad, a ja u ovom trenutku to više nisam. Udarci mi nisu bili dobri”, kazao je Rafael Nadal.

“Možemo raspravljati, ali to ne mijenja situaciju. Možemo misliti – da se nisam ozlijedio, možda bih osvojio Wimbledon, ili neki još turnir u prošlosti. Ili bih možda neke trofeje izgubio jer ne bih uspio pronaći unutrašnju snagu kao poslije tih ozljeda. Sve to je dio moje karijere. Mnogo puta je ispalo kako treba, nekada potpuno neočekivano, kao u Australiji i na Roland Garrosu. Ne treba tražiti izgovore, već biti samokritičan, tako se jedino mogu pronaći rješenja za dalje”,

Novinare je na konferenciji za medije zanimao i razlog Nadalovog odlaska u svlačionicu na kraju prvog seta.

„Nije to bio medicinski time-out. Stavio sam bandaže na šake zbog vlažnosti, to je sve. Bilo je veoma vlažno, ali to nije ništa novo za mene“, kazao je Španjolac.

„Moram se vratiti, da popravim neke stvari, da sredim život. Ne znam kada ću se vratiti. Pokušat ću biti mentalno spreman. Kada budem osjećao da sam spreman, da se ponovo natječem, bit ću tu“, zaključio je Nadal.

Naredni protivnik će Tiafoeu biti Rus Andrej Rubljov, koji je veoma lako svladao devetog igrača svijeta Camerona Norrieja.