Direktor AO potvrdio da Đoković nije lažirao ozljedu

Australian Open 1. velj 202312:10 > 12:11
AP Photo/Aaron Favila via Guliver Images

Deseti put u karijeri srpski tenisač Novak Đoković osvojio je Australian Open. Đoković je uoči turnira u Melbourneu imao problema s ozljedom, koja ga je mučila prva tri kola.

Pojavila se u jednom trenu sumnja da je lažirao ozljedu pa je Đoković rekao da ga to posebno vrijeđa te da će pokazati snimke koje potvrđuju njegovu priču. No, prije njega to je učinio direktor Australian Opena.

Direktor Australian Opena Craig Tiley medijima je objasnio da je Đoković imao pukotinu od tri centimetra u zadnjoj loži.

“Mnogi izazovi su oko Novaka jer dobiva lošu reputaciju. Ali, na kraju, mislim da nitko ne može dovesti u pitanje njegov atleticizam”, rekao je Tiley.

“Imao je pukotinu od tri centimetra u zadnjoj loži. Apsolutno, vidio sam snimke, liječnici će reći istinu. Bilo je puno špekulacija o tome je li to istina ili ne. Teško je povjerovati da netko može raditi sve ovo s tom vrstom ozljede. On je nevjerojatan, nosio se s tim ekstremno profesionalno.

On je toliko koncentriran na ono što radi. Svake minute svakog dana. To što jede, pije, to što radi i kako radi. Nema slomova, ni mentalnog ni u bilo čemu što radi. Prošao je kroz puno toga da bi osvojio 10 Australian Opena i mislim da se to nikad neće ponoviti”, zaključio je.