Karlović u nezapamćenoj drami poražen u pet setova

Michael Dodge/Getty Images

Hrvatski tenisač Ivo Karlović poražen je u 2. kolu Australian Opena nakon velike borbe protiv Japanca Keija Nishikorija rezultatom 3:2 (6:3,7:6,5:7,5:7,7:6).

U prvom setu oba igrača su čvrsto držala svoj servis do rezultata 4:3 kada Nishikori pravi break, a na kraju u sljedećem gemu i osvaja set. 

Drugi set nam je donio sigurne servis gemove s obje strane, a samo jednu break loptu smo vidjeli u šestom gemu na Karlovićev servis, ali je to “Dr.Ivo” riješio svojim najjačim oružjem, servisom. Na kraju se igrao tie-break u kojem je Japanac bio uspješniji sa 8:6.

I onda je uslijedio odgovor našeg uskoro 40-godišnjaka.

U trećem setu nismo vidjeli break lopte sve do rezultata 5:5 kada “Div sa Šalate” oduzima servis Japancu i u sljedećem gemu sigurnim servisom potvrđuje set.

Četvrti set je ponovno bio vrlo izjednačen i bez prilika sve do osmog gema kada Nishikori ima dvije break lopte, ali ih ne koristi. I onda opet kod rezultata 5:5 Karlović pogađa nekoliko sjajnih udaraca, od kojih posebno treba izdvojiti sjajan jednoručni backhand koji je probio Japanca na mreži. Na kraju bez izgubljenog poena oduzima servis i identično kao u trećem setu potvrđuje set svojim servisom. 

Nishikori je netipično za njega “poludio” u tom trenutku nekoliko puta bacivši reket.

Peti set, neviđena drama. I omaleni Japanac i hrvatski div su čvrsto držali servis sve do rezultata 4:4, kada hrvatski tenisač dolazi do 3 vezane break lopte (0:40), ali nažalost nijednu nije iskoristio i Nishikori sa pet vezanih poena dolazi do gema. Na kraju, nakon svih mogućih preokreta, meč se odlučivao u trinaestoj igri petog seta, koja se po novom pravilu igra do 10 poena. 

Nishikori bolje ulazi u tie break i odmah pravi mini break. Japanac čvrsto drži tu prednost sve do rezultata 6:5 kada Karlović pravi dva mini breaka i dolazi do velike prednosti. Ipak, Japanac odmah na isti način odgovara na servis Karlovića i uzima dva poena zaredom. Na kraju Nishikori zadržava svoja dva servisa i slavi veliku pobjedu rezultatom 10:7.