Vatreni ispred Red Bulla i Golden State Warriorsa!

AP Photo/Andre Penner via Guliver

Argentinski nogometaš Lionel Messi i njegova španjolska kolegica Alexi Putellas proglašeni su najboljim sportašima godine, a nogometna reprezentacija Argentine najboljom ekipom u izboru Međunarodnog udruženja sportskih novinara (AIPS).

Glasovalo je ukupno 420 sportskih novinara iz 113 zemalja svijeta, među kojima i hrvatski članovi AIPS-a.

U muškoj konkurenciji slavio je argentinski nogometni majstor Lionel Messi sa 962 glasa, ispred svjetskog rekordera u skoku s motkom Šveđanina Armanda Duplantisa (373) i francuskog nogometaša Kylana Mbappea (366). U TOP 5 su i francuski nogometaš Karim Benzema (298) i mađarski plivač Kristof Milak (189).

U ženskoj konkurenciji najboljom je proglašena španjolska nogometna zvijezda Alexia Putellas sa 452 boda. Drugo mjesto zauzela je američka plivačica Katie Ledecky (295) a treća je svjetska rekorderka u troskoku Venezuelanka Yulimar Rojas (243).

Među prvih pet su još dvije atletičarke Amerikanka Sydney McLaughin (238) i Jamajčanka Shelly-Ann Fraser-Pryce (217).

U izboru za ekipu godine slavili su novi svjetski nogometni prvaci Argentinci sa 1.399 glasova. Drugo mjesto zauzela je nogometna reprezentacija Maroka sa 381 glasom, dok je treća francuska nogometna vrsta sa 252 glasa.

Četvrti je Real Madrid (251), a peto mjesto je zauzela hrvatska nogometna reprezentacija sa 182 glasa. Šesti je Red Bull Racing Team, sedma je engleska ženska nogometna reprezentacija. Osmo mjesto drže talijanski odbojkaši, deveto finski hokejaši, a krug od 10 najboljih zatvara Golden State Warriors.

Komentari

Vaš komentar