Hrvatskim stolnotenisačima želja se nije ispunila

Xinhua via Guliver Images

Održan je ždrijeb Svjetskog timskog prvenstva u stolnom tenisu koje se održava u kineskom Chengduu od 30. rujna do 9. listopada. Hrvatska će u skupini prvog kruga igrati protiv Kineskog Tajpeha, Belgije i Singapura...

Ono što je hrvatski tabor zaželio uoči ždrijeba, nije dobio. Izbornik Neven Karković i njegovi igrači (Andrej Gaćina, Tomislav Pucar, Filip Zeljko i Ivor Ban) priželjkivali su Brazil među suparnicima koje su iz prvog „pota“ mogli dobiti. U igri su bili još Kineski Tajpeh i Švedska.

Na kraju je Hrvatsku dopao Kineski Tajpeh, sedma reprezentacija svijeta. Hrvatska je deseta. Uz njih u skupini su još Belgija (23.) i Singapur (28.).

Kineski Tajpeh predvode dvojica igrača iz svjetskog topa 20, to su Yun-Ju Lin (7.) i Chih-Yuan Chuang (17.) i protiv njih će Hrvatska objektivno teško do pobjede. Šansa su zato Belgija i Singapur. Belgijanci imaju samo jednog igrača u topu 100, to je Martin Allegro (96.), a najbolji Singapurac je Yew En Koen Pang na 116. mjestu svjetskog poretka.

Hrvatska će prvi susret igrati protiv Singapura u subotu od 13 sati po hrvatskom vremenu (Chengdu je šest sati ispred nas), potom u nedjelju od 10 sati protiv Kineskog Tajpeha i u noći s nedjelje na ponedjeljak u 4 sata protiv Belgije. Sve uz prijenos na Sport Klubu.

Iz svake od sedam skupina u osminu finala, dakle u nokaut-fazu, prolaze po dvije najbolje reprezentacije te još dvije trećeplasirane reprezentacije s najboljim svjetskim renkingom od onih koje se nisu uspjele plasirati u drugi krug. Pobjednici skupina zauzet će mjesta nositelja, a ostale momčadi nasumično će biti ždrijebane na preostalo slobodno mjesto nositelja ili protiv jednog od pobjednika skupina.

U svakom susretu u skupini, ali i kasnije u nokaut-fazi, igra se na tri pobjede, a svaki meč na tri dobivena seta. Ako reprezentacija povede 3-0 ili 3-1, četvrti odnosno peti meč se ne igraju.

SVJETSKO TIMSKO PRVENSTVO U STOLNOM TENISU (CHENGDU, 30.9. – 9.10.)

MUŠKARCI
Skupina 1: Kina, Slovenija, SAD, Portoriko, Tajland
Skupina 2: Njemačka, Francuska, Indija, Kazahstan, Uzbekistan
Skupina 3: Japan, Hong Kong, Rumunjska, Iran, Mađarska

Skupina 4: Koreja, Egipat, Češka, Kanada, Saudijska Arabija
Skupina 5: Švedska, Engleska, Australija, Poljska
Skupina 6: Brazil, Portugal, Danska, Slovačka
Skupina 7: Kineski Tajpeh, Hrvatska, Belgija, Singapur

SATNICA (po hrvatskom vremenu)
Subota, 1.10. Hrvatska – Singapur (13.00)
Nedjelja 2.10. Hrvatska – Kineski Tajpeh (10.00)
Ponedjeljak 3.10. Hrvatska – Belgija (04.00, noć s nedjelje na ponedjeljak)

ŽENE
Skupina 1: Kina, SAD, Portoriko, Kanada, Malezija
Skupina 2: Japan, Mađarska, Poljska, Slovačka, Uzbekistan
Skupina 3: Hong Kong, Brazil, Francuska, Italija, JAR

Skupina 4: Koreja, Singapur, Tajland, Luksemburg, Iran
Skupina 5: Njemačka, Egipat, Indija, Češka
Skupina 6: Rumunjska, Kineski Tajpeh, Švedska, Portugal

Gledatelji u Hrvatskoj program regionalnog sportskog kanala Sport Klub mogu pratiti na Telemachu, Total TV-u, Optima Telekomu i preko platforme EON koja je dostupna svim gledateljima.

Komentari

Vaš komentar