Braća Sinković u finalu Svjetskog kupa: ‘Čudan osjećaj, ali uživali smo’

AP Photo/Matthias Schrader via Guliver Image

Hrvatski veslači braća Valent i Martin Sinković plasirali su se u petak u finale dvojca bez kormilara na trećoj i posljednjoj regati u seriji Svjetskog veslačkog kupa koje se do nedjelje održava u poljskom Poznanju.

U kvalifikacijskoj utrci dvojca bez kormilara, Martin i Valent Sinković zauzeli su prvo mjesto u svojoj skupini i time osigurali direktan plasman u finale.

Nakon izuzetno snažnog starta, stekli su prednost od dvije sekunde koju su održavali i povećavali do samog kraja utrke. U cilj su ušli prvi s vremenom 6:42.66. Drugo mjesto zauzela je posada Irske (Jack Dorney i John Kearney) s vremenom 6:52.07, dok su treći bili Novozelanđani Rohan Lavery i Patrick Holt, koji su utrku završili s vremenom 06:54.87.

U drugoj kvalifikacijskoj skupini, direktan plasman u finale ostvarila je posada Švicarske, auktualni svjetski prvaci, Roman Roeoesli i Andrin Gulich. Ostale će posade kroz sutrašnji repesaž pokušati izboriti svoje mjesto u finalu.

“Bila je jako dobra utrka i vidi se napredak. Prva međunarodna pobjeda ove sezone, što je čudno, ali super. Dobar je osjećaj. U finalu ćemo imati Švicarce koji su aktualni svjetski prvaci, tako da ćemo vidjeti gdje smo s formom”, rekao je Valent Sinković.

“I ja sam prezadovoljan utrkom, baš sam uživao. Jedva čekam finale! Stvarno smo dosta napredovali, osjetilo se na treningu. Htjeli smo to pokazati ovdje i vjerujem da ćemo to dokazati u finalu i boriti se za zlato”, dodao je Martin Sinković.

Ovo je natjecanje okupilo veslače iz 40 zemalja i imaju priliku testirati svoju formu uoči Olimpijskih igara u Parizu.

Finale je na rasporedu u nedjelju, 16. lipnja, u 10:19 sati.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!