Žuti: Svi su protiv Čačića, a Dinamo će u Ligu prvaka

Hrvatska 13. kol 202212:55 > 12:57 1 komentar
Jonathan Moscrop Sportimage via Guliver Images

Kod Hajduka se vidi da je momčad kompaktna i da je taj natjecateljski nivo veći no posljednjih godina.

Robert Prosinečki je ostao jedan od dva kandidata za klupu nogometne reprezentacije Bolivije.

“Argentinac je u maloj prednosti kako mi javljaju iz Bolivije, ali navijači i novinari su više za to da ja sjednem na klupu.  Samo želim trenirati, a u ovom trenutku je ta kombinacija u opticaju. Odluka će biti vrlo brzo” – počeo je Robert Prosinečki.

Tema je derbi. Dinamo i Hajduk (subota, 21.05 sati), koš uvijek sudionici kvalifikacija, Dinamo i siguran europski stanovnik (EL, a možda i LP) do početka studenoga kada će se završiti igranje po skupinama.

Kako vam izgleda Dinamo?

“Igrački moćan, još uvijek se da unaprijediti igra, ali mislim da se u javnosti stvorila pogrešna klima. Ljeto je, pripreme, svaka europska utakmica važna, a Dinamo je sve to prošao neokrznut. Sto godina nisu izgubili utakmicu, a opet nije dobro. Eto, ja to ne razumijem.”

Dinamo ne igra u skaldu sa svojom klasom?

Bilo je dobrih i manje dobrih stvari, ali mislim da se Čačiću baš traži dlaka u jajetu. Recite mi koji trener ne bi bio siguran da ima rezultat. Igraš “jogo bonito” izgubiš i dobiješ otkaz. Što biste vi odabarali?

Dinamo se pojačao, a na igri se to još ne vidi?

“Mislim da je okosnica momčadi tu. Dobro, dva igrača, ali puno je onih koji igraju zajedno. Treba vremena da sve sjedne, ali Dinamo je jak. Ako me pamćenje dobro služi Hrvatska je na Euru u Francuskoj 2016. igrala vjerojatno najljepši nogomet, i ispala protiv prvaka Europe u posljednjim trenucima drugog produžetka. Dakle, nemam zamjerke za trenera. Za mene nema dvojbe – Dinamo će igrati u Ligi prvaka i apsolutni je favorit za naslov.”

Hajduk je ipak drukčiji u odnosu na prošle sezone?

” Kod Hajduka se vidi da je momčad kompaktna i da je taj natjecateljski nivo veći no posljednjih godina. Trebaš znati i izgubiti i proći dalje. Drago mi je da se stvorila ponovno dobra klima, igrački su slabiji od Dinama, ali imaju duh, atmosferu.”

Kako će završiti derbi?

“To je uvijek pitanje za milijun dolara. Tu odlučuju sitnnice, detalji. Kada je netko u dobroj formi izgubi, nekad je obrnuto. U svakom slučaju uvjeti za igru će biti dobri, nije vruće i sparno. Sa svake strane ima klasnih igrača i zapravo se moramo veseliti utakmici. Znamo tko će navijati za koga, pa ćemo vidjeti” – zaključio je Veliki Žuti.