Vejić za SK: Vidio sam jednog drugog junaka

Hrvatska 5. kol 202214:29 > 14:30 0 komentara
HNK Hajduk

Glavni igrači su ostali, što prije nije bio slučaj, a nekolicina od njih imaju iza sebe inozemne karijere.

Bila je to večer na koju su Hajdukov navijači dugo čekali. Pobjeda protiv portugalske Vitorije Guimaraes 3:1 u europskoj utakmici je baš odjeknula. Dobro, bilo je ludo i prošle sezone kada se osvojilo Rabuzinovo sunce, no u četvrtak je bilo ipak – spektakularnije.

“Meni se učinilo da je ovoga puta atmosfera na Poljudu bila još bolja od onih ponajboljih. Osjetilo se to zajedništvo tribina i momčadi koje postoji od davnina. Sada je baš eruptiralo”, počeo je Hrvoje Vejić, nekadašnjih nogometaš Hajduka, koji je prošao te trnce na Poljudu.

Što ste pomislili nakon pogreške Vukovića i doista spektakularnog gola Vitorije?

“Uh, baš sam bio u tom trenutku razočaran. Bili su nam Portugalci na konopcima, i onda iz prvog udarca postignu pogodak. No, brzo sve sve odvijalo, Hajduk je dominirao, napadao, tako da nismo dugo očajavali.”

Pola sata kao iz snova.

“Da, cijelu smo utakmicu bili bolji, ukupno gledano jedna od najboljih utakmica proteklih sezona. Imamo momčad koja se nije raspala odmah, što nije bio slučaj prijašnjih godina, a uz to imamo igrače koji su nešto prošli u karijeri, igrali u inozemstvu i znaju i osjećaju tu odgovornost. Bilo je divno gledati naše zajedništvo i taj entuzijazam kroz dvoboj.”

A onda je Vejić dao recept za uspjeh.

Kalinić, Elez, Krovinović i Livaja. Kralježnica je odigrala odlično. Livaja je još jednom bio fantastičan, ali mene je oduševio Elez, pa ću njega izdvojiti kao svojeg junaka utakmice. Precizan, pokretao nam je igru, defanzivno su on i Simić djelovali jako dobro.”

Pokazao je Hajduk da može.

“Momčad je duže zajedno, očito je pronađeno ono potrebno zajedništvo momčadi. A postoji kvaliteta. No, čeka nas težak dvoboj u Guimaraesu, nije to naravno gotovo. No, to je test još jednom karaktera i što Hajduk može. Vjerujem da ćemo gledati Villarreal na Poljudu.”

Može li Hajduk u izravnu borbu s Dinamom za naslov?

“Najprije moram reći da je prvenstvo na rubu regularnosti. Nitko nigdje ne odgađa utakmice. Jednostavno to je nedopustivo. Cijeli svijet igra svaki treći dan. Jednostavno momčad ispada iz ritma. Utakmica u Varaždinu je pokazala da Hajduk raste. Zašto? Jer u jako skromnoj predstavi pobjeđuje. Ako to mogu ponavljati onda će biti u posebno konkurentni. Vjerujem da će se između dva najveća naša kluba odlučivati o trofejima“,  zaključio je Vejić.