UEFA brutalno kaznila Partizan zbog navijačkih nereda

Marko Metlas MN Press via Guliver Images

Krovna europska kuća nogometa (UEFA) kaznila je beogradski Partizan zbog događanja na drugoj utakmici šesnaestine finala Konferencijske lige protiv Šerifa...

Partizan je kažnjen s ukupno 121.250 eura, kao i zatvaranjem dijela tribina uz uvjetnu kaznu zatvaranja kompletnog stadiona ako se sličan prekršaj ponovi u naredne dvije godine.

Klub je kažnjen 20.000 eura zbog rasističkih povika navijača, zbog paljenja pirotehnike 3.500 eura, 22.000 eura zbog zakrčenih prolaza, a najteža je kazna 57.750 eura zbog bacanja pirotehnike u teren. Također, Partizan je kažnjen 18.000 eura zbog upada navijača u teren.

Nadalje, UEFA je kanzila Eintracht Frankfurt sa 70.000 eura, te djelomičnim zatvaranjem stadiona nakon izgreda njegovih navijača u prvom susretu osmine finala Lige prvaka protiv Napolija.

Njemački klub je kažnjen nakon što su njegovi navijači za vrijeme utakmice u Frankfurtu palili baklje i bacali petarde, te blokirali prolaze u porazu od Napolija 2:0.

U uzvratu je Napoli slavio 3:0, nakon što su se njemački navijači sukobili s policijom u središtu Napulja prije utakmice.

UEFA je kaznila i Nantes 66.125 eura zbog bakljade, bacanja predmeta, uvredljivih poruka i upada na teren za vrijeme domaćeg poraza od Juventusa (0-3) u dvoboju Europske lige.

Nantes je također kažnjen djelomičnim zatvaranjem stadiona za iduću europsku utakmicu.