Trener Varaždina: Osjećao sam kao da treniram Dinamo

Hrvatska 29. ruj 20229:59 > 10:00
Foto: NK Varaždin

Varaždin i Istra u petak od 18 sati igraju 11. kolo SuperSport HNL-a. Utakmicu je najavio trener Varaždina Mario Kovačević.

Osvrnuo se i na reprezentativnu stanku.

“Čestitam A i U-21 reprezentacijama koje su se plasirale na Final Four Lige nacija i Europsko prvenstvo. Drago mi je zbog izbornika Zlatka Dalića i našeg igrača Michelea Šege, koji je dao doprinos mladoj reprezentaciji”, rekao je Kovačević pa dodao:

“Stanka je brzo prošla. Igračima sam nakon utakmice sa Slaven Belupom dao par dana da se odmore. U jednom trenutku osjećao sam se kao trener Dinama jer smo imali osam reprezentativaca u raznim hrvatskim selekcijama i jednog igrača u A reprezentaciji Sjeverne Makedonije. Hvala Bogu, vratili su se zdravi, puni volje i želje. Vesele me pohvale koje smo dobili od njihovih trenera.”

Varaždin je u prvom međusobnom susretu odigranom u Puli pobijedio Istru 2:1.

“Istra je možda u najboljoj formi u posljednja tri-četiri kola. Slični su nam, igraju nogomet. Nakon naše prve utakmice doveli su šest-sedam igrača i očito pogodili. Kvalitetniji su, što se vidi po rezultatima, posebice kada su pobijedili Slaven Belupo (3:0) i do kraja vodili protiv Hajduka pa odigrali neriješeno (2:2).

Svjesni smo kakav nas protivnik očekuje, ali i mi smo dobri, jedva čekamo utakmicu pred domaćom publikom kako bismo pokazali da dosadašnji rezultati nisu slučajni, već da možemo u kontinuitetu nastaviti igrati dobar nogomet”, rekao je Kovačević.

I trener Istre Gonzalo Garcia najavio je susret.

“Igramo protiv Varaždina – momčadi koja ove godine ide odlično. Igraju dobar nogomet, kolektivno i pojedinačno. Dugo igraju i treniraju zajedno pa se bolje poznaju. Mislim da je ovo dobra prilika za nas – da skupimo iskustvo i nadam se bodove. U prvoj utakmici s Varaždinom nismo bili kompletni igrački, tako da to nije bila naša najbolja utakmica. Vjerujem da su obje momčadi bile ravnopravne i da je tako trebalo završiti. Oni su opasna momčad, ali mi smo se već dokazali u odnosu na početak. Volimo igrati utakmice na domaćem terenu na Drosini, ali sada nekoliko kola igramo vani i to nam ne predstavlja problem jer su igrači sve motiviraniji. Također smo zahvalni što nas navijačka skupina prati na apsolutno svakoj utakmici, a imamo simpatizere i van našeg grada. Potrebna nam je podrška i u lošim i u dobrim vremenima”, rekao je trener Garcia na konferenciji.

Komentari

Vaš komentar