Kakve će boje biti Lukina kapetanska traka na SP-u?

FIFA World Cup 26. ruj 202218:26
GEPAxpictures Armin Rauthner via Guliver Images

Čak osam kapetana europskih reprezentacija će na Svjetskom prvenstvu u Kataru nositi kapetansku vrpcu u duginim bojama, no Hrvatska neće biti jedna od njih.

Wales, Nizozemska, Belgija, Danska, Francuska, Njemačka, Švicarska i Engleska su reprezentacije čiji će kapetani nositi vrpcu u duginim bojama.

Hrvatska ipak neće biti dio te inicijative, potvrdili su iz HNS-a za Index.hr.

“Hrvatski nogometni savez poslao je upit Fifi vezano za mogućnost nošenja drugačije kapetanske trake od onih koje su trenutno propisane. Ako će to biti omogućeno, hrvatski kapetan nosit će traku koja najbolje simbolizira vrijednosti koje zastupa hrvatska nogometna reprezentacija, a to je – hrvatska zastava.”

“Hrvatska zastava je za nas simbol patriotizma, ponosa, strasti, ljubavi prema domovini te obitelji, što je zaštitni znak hrvatske reprezentacije. Smatramo da naša zastava simbolizira puno više vrijednosti od bilo koje jedne kampanje, a uključivost je svakako jedna od vrijednosti naše domovine. Zato očekujemo od Fife, ako dopusti nošenje drugačijih kapetanskih traka od uobičajeno propisanih, da nam dopusti nošenje kapetanske trake s hrvatskom zastavom”, stoji u poruci HNS-a.

Komentari

Vaš komentar