Relevo: Real je u pravu, Hrvatska cijedi Modrića

Nogomet 2. tra 202312:02 > 12:03
AP Photo/Manu Fernandez via Guliver Images

I dalje se priča o Luki Modriću i njegovom novom ugovoru s Kraljevima.

Modrić ima ugovor s Real Madridom do ljeta ove godine, a i dalje je pitanje hoće li ga obnoviti, iako je u više navrata rekao da želi karijeru završiti u Madridu.

Realu je problem i što Modrić i dalje igra za hrvatsku nogometnu reprezentaciju, a španjolski Relevo u nedjelju je objavio upravo tekst o Luki.

“U Madridu ne razumiju kako on u 37. godini nastavlja igrati za svoju domovinu uz svu istrošenost koja to sa sobom nosi. Naprotiv, Luka uvjerava da to nije problem i da pozivi s Hrvatskom nikada nisu štetili njegovoj izvedbi u kraljevskom dresu”, piše Relevo pa dodaje:

“Madrid je u pravu: Hrvatska cijedi svog igrača, a ova sezona je najbolji primjer. Sa svojim klubom igrao je 2410 minuta, dok s dresom Hrvatske, zbrajajući Svjetsko prvenstvo i stanke, dolazi se do 1035 minuta. Odnosno, 30 posto vremena igrao je za Hrvatsku. U posljednjoj pauzi, bez daljnjeg, odigrao je 90 minuta protiv Walesa i 83 protiv Turske.”

Dodaju kako se zbrojivši sve, Modrić je treći igrač u momčadi sa 3445 minuta koji je najviše igrao u ovoj sezoni. Vinicius je vodeći sa 4094 minute, 499 minuta je igrao s Brazilom. Valverde je igrao 4011 minuta, od toga 662 s Urugvajem.

Relevo dodaje i kako Modrić o svemu šuti. Ni njegovi najbliži ne znaju što će učiniti, tvrde Španjolci.

“Modrić je legenda kluba i ako ode, učinit će to s počastima, kao što su prije njega Marcelo ili Casemiro. Nogometaš koji je ušao u povijest Madrida i u kojeg je praktički nemoguće sumnjati. Ali nitko bolje od njega ne poznaje poteškoće i zahtjeve igranja na Santiago Bernabeuu”, zaključuje Relevo.