‘Tužan kraj Ronalda, više ga nećemo gledati na top nivou’

Nogomet 31. pro 202212:17
Guliver Images

Dobar dio nogometnog svijeta smatra kako je odlaskom u saudijski Al Nassr karijera Cristiana Ronalda kakvu poznajemo završila. S time se slažu i analitičari Sky Sportsa Jamie Carragher i Gary Neville...

Ne stišavaju se reakcije nogometnog svijeta nakon što je u petak 30. prosinca službeno finiširan transfer Cristiana Ronalda, koji je u tom trenutku bio slobodan igrač nakon razlaza s Manchester Unitedom, u Al Nassr iz Saudijske Arabije.

Komentator Sky Sportsa Jamie Carragher ovako je vidio taj Portugalčev potez:

“Na neki način ovo je tužan završetak za njega. Ronaldo je završio karijeru tijekom intervjua s Piersom Morganom, a Messi je osvojio Svjetsko prvenstvo. Nije to najbolji način za kraj priče.”

Gary Neville je dodao:

“Sada ćemo ga očito manje viđati, a ova njegova odluka kazuje nam nekoliko stvari. Prvo, koliko ozbiljno Saudijska Arabija shvaća nogomet. Neće oni tako lako nestati. Uložili su 350 milijuna funti u jednog igrača. Žele ojačati ligu.”

Neville je ipak očekivao da će njegov bivši suigrač ostati u Europi.

“Smatrao sam da Ronaldo želi ostati u nekoj od većih europskih liga i zabijati golove, možda i pronaći klub iz Lige prvaka. Ponuda je očito bila strašna. Možda ga klub koji je on tražio u Europi nije htio. Sigurno je tu i tuga jer više vjerojatno nećemo gledati Ronalda na top nivou”, izjavio je Neville.