Preokret u slučaju Vušković: Suspenzija će biti ukinuta?!

Eibner-Pressefoto/Marcel von Fehrn via Guliver Images

Sportski sud Njemačkog nogometnog saveza (DFB) Marija Vuškovića je proglasio krivim za uzimanje dopinga te mu je izrečena kazna u trajanju od dvije godine.

Podsjećamo, Vuškoviću je uzorak još prošle godine bio pozitivan na dva testa na doping. Cijeli slučaj vrlo je kaotičan, mnoge stvari ostale su nejasne, a Vuškovićevi odvjetnici i HSV najavili su žalbu na presudu.

Prema pisanju njemačkog Abendblatta, vrlo je izgledno da će žalba uspjeti te da će presuda biti ukinuta jer, kako Nijemci pišu, sadrži nekoliko čudnih detalja.

Prvu stvar koju Nijemci apostrofiraju kao čudnu jest suspenzija u trajanju od dvije godine. Takva duljina nije propisana pravilima Njemačkog nogometnog saveza, već isključivo četiri godine ako je presuda osuđujuća.

Sudac Stephan Oberholz manju kaznu objasnio je time što Vušković ima ‘samo’ 21 godinu, količina nedozvoljene supstance vrlo je mala, a ovo mu je prvi prekršaj. Ali tom odlukom dao je zlatnu mogućnost hrvatskom stoperu da se obori presuda.

Podsjećamo, Vušković je odbio nagodbu prema kojoj bi suspenzija trajala godinu dana ako prizna krivnju, no to je odbijeno…

Komentari (0)

Prikaži sve komentare