Loše vijesti za Hajduk; Livaja bolestan, Sahiti ‘out’

Hrvatska 7. velj 202316:27 > 16:27
HNK Hajduk Split

Hajduk je povezao dva prvenstvena poraza, prvo su 'bili ' stradali 3:0 u gostima kod Istre 1961 u Puli, a potom su izgubili Jadranski derbi jer Rijeka je na Poljudu slavila 2:1. Sada su ostali bez Sahitija, a u problemima je i njihov najbolji igrač, Marko Livaja.

Dva uzastopna poraza uzdrmala su Hajduk, na Poljudu jednostavno nema mira. Uz to što su pred svojim navijačima izgubili Jadranski derbi od Rijeke 2:1, ‘bili’ su ostali i bez izuzetno važnog igrača jer se na toj utakmici ozlijedio Emir Sahiti.

U 54. minuti je Sahiti stradao nakon duela s Ampemom te je s terena iznesen na nosilima. I da, nije izgledalo nimalo dobro, stradao je gležanj, strahovalo se da je došlo i do loma zgloba… Svi su s nestrpljenjem čekali rezultate liječničkih nalaza, a u utorak su – barem donekle – mogli odahnuti.

Hajduk je objavio kako je Sahitiju stradao ligament u gležnju, a njegova rehabilitacija bi trebala trajati najmanje tri tjedna. To znači da Sahiti gotovo sigurno neće biti spreman za derbi s Dinamom (26. veljače), no u konkurenciji bi trebao biti već kolo nakon toga, 1. ožujka, kad Hajduk gostuje u Gradskom vrtu kod Osijeka.

No, nesreća nikad ne dolazi sama, pa je sve zabrinula vijest o zdravstvenom stanju Marka Livaje. Najbolji igrač i prvi strijelac ‘bilih’ u utorak je trebao preuzeti nagradu Splitskog saveza sportova za najboljeg sportaša Splita u 2022. godini, ali se na svečanosti nije pojavio…

Nagradu je umjesto njega preuzeo Lovre Kalinić, a iz Hajduka su objavili da je Livaja – bolestan. Kapetan Hajduka ima temperaturu i u ovom trenutku nitko ne zna kad će se vratiti treninzima i hoće li uopće biti spreman za subotnju utakmicu s Varaždinom. Trener ‘Bilih’ Ivan Leko nakon svega sigurno ne spava mirno, teški su ovo dani…

Komentari

Vaš komentar