Trener Kizilžara: ‘Ovi momci su ušli u povijest’

Europa 29. srp 202210:58 > 10:59
GEPA pictures/ Johannes Friedl

Kizilžar je u Gradskom vrtu pobijedio 2:0 Osijek te tako nadoknadio 1:2 iz prve utakmice.

Kizilžar je inače tek 12. momčad Kazahstana koja je u prvih 15. kola tamošnjeg prvenstva upisala samo tri pobjede te je trenutno samo tri boda iznad mjesta koja vode u niži rang natjecanja. No, u Osijeku su pokazali da znaju igrati nogomet.

“Prije svega želim zahvaliti gradu Osijeku na gostoprimstvu. Svi su bili vrlo gostoljubivi tijekom dva-tri dana koliko smo ovdje. Hvala stadionu, hvala navijačima koji su danas bili prijateljski nastrojeni prema nama”, rekao je njihov trener Ali Alijev, prenosi Index.hr, pa nastavio:

Kazahstan bi trebao biti ponosan na regiju Sjevernog Kazahstana, ove momke koji su ušli u povijest. Zadržali smo disciplinu, plan igre, bili smo dobro organizirani i čekali svoju priliku. Zahvaljujem dečkima na strpljenju. Osječka momčad je vrlo dobra, ali nažalost po njih, teško je bilo razbiti našu obranu. Treba naglasiti posvećenost naših momaka. Čekali smo svoj trenutak i uspjeli.”

“Momci u početnoj postavi i oni koji su ih zamijenili jasno su odradili svoje uloge na terenu, što nas je dovelo do uspjeha. Hvala svima. Hvala svim navijačima koji su vjerovali u našu momčad, hvala onima koji vole i podržavaju tim bez obzira na ishod. Čestitam cijeloj regiji, našem vlasniku, vodstvu kluba. Zaslužili su ovaj rezultat. Ovo je pobjeda za cijeli Kazahstan.”