Strahonja: Bugarin se nije snašao, Osijek je oštećen

Hrvatska 5. ruj 202221:41 > 21:42 0 komentara
Guliver Image

Sudački ekspert Mario Strahonja u HRT-ovoj emisij Stadion prokomentirao je suđenje 8. kola SuperSport HNL-a.

U fokusu je bio derbi Dinama i Rijeke (3:1). Na Maksimiru je sudio Igor Pajač.

“Utakmica nije bila teška za suđenje. Pajač je sudac koji je ušao u dobru formu. Međunarodni sudac koji samo može biti još bolji.”

Najzanimljivija utakmica 8. kola bila je ona između Hajduka i Slaven Belupa.

“Hoxha se nije nalazio u zaleđu, ruka je bila izvan linije, ali ona ne spada u kategoriju. Ovo je potpuno ispravna pozicija napadača i ispravna odluka. Jović je vrlo dobro sudio utakmicu i s pravom od njega očekujemo dobro suđenje u grupnoj fazi Europske i Konferencijske lige”, rekao je Strahonja.

Utakmica koja se pratila s posebnom pozornošću bila je ona između Varaždina i Gorice (2:1) koju je po prvi puta u povijesti HNL-a sudio stranac, a riječ je o Bugarinu Radoslavu Gidženovu, on je u susretu pokazao dva crvena kartona.

“Nije me impresionirao, ne kažem da je loš sudac, ali nije se snašao. U prvom dijelu se jasno vidi da je branič povlačio igrača i to je trebao biti čisti jedanaesterac.”

U 74. minuti Šego je dobio crveni karton.

“Tu se vidi da on ne osjeća temperaturu druge lige u kojoj sudi. Vidi se pokušaj Šege za udarcem, ali po svim smjernicama Uefe ovo je žuti karton.”

Deni Jurić je isključen u 93.

“Isključen je na temelju druge opomene, svaki prekrašaj možda i ima neku težinu za karton. Ali tu smo dojma da je ovo plod kontinuiranih sitnih prekršaja tijekom čitave utakmice.”