‘Propao je velik posao Dinama zbog mog inata i razočarenja’

Hrvatska 1. velj 202311:10
imago/Majerus via Guliver Images

Zdravko Mamić progovorio je i tome što smatra svojim najvećim promašajem dok je pregovarao u ime Dinama.

Spomenuo je tu dva imena. Alen Halilović i Tin Jedvaj. Naveo je propale odlaske tog dvojca u Tottenham.

“Poslužili su nas čajem i predsjednik Daniel Levy se obratio mom sinu: ’Reci svom ocu da ću mu dati deset milijuna eura u kešu za tu dvojicu.’ Shvatio sam toliko engleskog, preko sina sam mu poručio da mu se zahvaljujem i da ga pitam mogu li popiti čaj do kraja ili se moram odmah dići i otići. Moj sin nije htio to prevesti. Ja mu kažem – prevedi. Mario odbija. Onda sam počeo dizati glas, na kraju sam rekao: ’Prevedi, pič.. ti materina i tebi i njima.’ Oni su shvatili moj govor tijela i psovku, na kraju smo završili na 25 milijuna eura.

Potpisali smo ugovor, obavijestio sam roditelje Halilovića i Jedvaja o tome. Bili su oduševljeni. U slučaju Halilovića su tri brata trebala u Tottenhamovu akademiju. Dakle, Alen i Tin su trebali dobiti plaću od milijun eura, za još dvojicu iz obitelji Halilović bi organizirali najbolje škole i koledže, za oca su bili spremni zaposliti ga u Tottenhamu. Mislio sam da je posao gotov, dogovorili smo se da krenemo za London kada budem imao vremena. Kada je došao taj trenutak, Halilović je rekao da ne pristaje na raniji dogovor, tražio je postotak od Dinamove odštete.

Naljutio sam se jer sam smatrao da sam napravio nebesko čudo, da sam dva klinca utopio za 25 milijuna eura, da sam njima osigurao plaće od milijun eura sa 16 godina, plus perspektivu u velikom klubu. Nisam pristao da dajem od Dinamovog dijela, naljutio sam se i posao je propao. To je moj najgluplji potez jer sam zaje*ao Dinamo, sina, ti igrači nisu dostigli tu cijenu. Loš posao smo napravili za klub zbog mog inata i razočaranja. Nisam mogao vjerovati da hoće novac iz Dinama. Da sam mu to dao, danas bi me optužili i za to”, opisao je Mamić u trosatnom intervjuu za Mozzartsport.

Komentari

Vaš komentar