Leko: Neki prijatelji mi kažu, imaš Livaju…

Hrvatska 3. velj 202310:48
B4 Slovenia

Pred nogometašima Hajduka je veliki ispit, na Poljud stiže Rijeka u nedjelju u sklopu 20. kola SuperSport HNL-a.

Ivan Leko otkrio je što je rekao igračima nakon prošlog vikenda gdje je Hajduk izgubio 3:0 od Istre.

“Nakon utakmice sam bio iskren s igračima, tako moraš. Protivnik je bio bolji i mi znamo da moramo nastaviti učiti. Potrebno je da zapamtimo taj osjećaj boli nakon utakmice kao motivaciju. Ta utakmica nam nije previše otkrila glede naših nedostataka odnosu na ranije. Treba reći da smo mi imali dovoljno kvalitete na terenu, na klupi i na tribini da pobijedimo Istru. Bilo bi kukavički i lažno govoriti da nam fali igrača i da smo zato izgubili.”

Dotaknuo se jadranskog derbija i utakmice protiv Rijeke:

“Gledali smo dvije utakmice Rijeke u prvenstvu, dva teška gostovanja i četiri boda što je po meni jako dobro. Novi trener, nova energija i organizacija. Jasno je što se igra. Jednostavno dobra ekipa. Trebala bi biti dobra utakmica u nedjelju. Imamo respekt prema protivniku, ali s druge strane i mi smo dobri i imat ćemo svojih momenata. Kad si bolji od protivnika trebaš zabiti gol, iskoristiti momente u kojima si bolji.

Planiramo biti bolji, naš plan B i plan C je napraviti naš plan A boljim. Nakon tri-četiri tjedna treniranja i par utakmica to je još daleko od onog idealnog Hajduka u našim glavama. Koliko god da je rezultat s Istrom očajan nećemo gubiti glavu i tražiti alibije. Bit ćemo mirni i nastojat bit bolji. Svaku utakmicu moramo dočekati u boljem stanju nego prošlu.”

Leko je na kraju dodao:

“Neki mi prijatelji kažu povuci se nazad i čekaj grešku protivnika, imaš Marka Livaju pa ćeš dobiti utakmicu, ali mi želimo biti ekipa koja će diktirati tempo i prisiljavati protivnika na greške kvalitetom našeg nogometa. Šuti budi pošten i radi, radi kao pas i Bog će te pogledati. To je moj pristup.”

Komentari

Vaš komentar