HNS potpisao nove sporazume protiv diskriminacije

Drago Sopta/HNS

Hrvatski nogometni savez potpisao je danas u Splitu sporazum sa Savezom Roma u Republici Hrvatskoj “Kali Sara”, a pritom su potpisane i radne definicije Međunarodnog saveza za sjećanje na holokaust.

Predsjednik HNS-a Marijan Kustić i Suzana Krčmar, predsjednica Saveza Roma “Kali sara”, potpisali su sporazum kojim se krovna organizacija hrvatskog nogometa još aktivnije uključuje u borbu protiv diskriminacije, rasizma i antisemitizma. Savez je time potvrdio da želi promicati pozitivne društvene vrijednosti i poticati svijest o važnosti tolerancije i uključivosti.

Istom prilikom, potpisane su i radna definicija poricanja i iskrivljavanja istine o Holokaustu Međunarodnog saveza za sjećanje na Holokaust (IHRA) te radna definicija antisemitizma Međunarodnog saveza za sjećanje na Holokaust (IHRA).

“Zahvaljujem na dolasku potpredsjedniku Vlade Republike Hrvatske i ministru unutarnjih poslova, Davoru Božinoviću, veleposlaniku Izraela u Republici Hrvatskoj, Garyju Korenu, saborskom zastupniku Veljku Kajtaziju i predsjednici Saveza Roma u Republici Hrvatskoj KALI SARA, Suzani Krčmar, koji su prepoznali napore Hrvatskog nogometnog saveza o podizanju svijesti o važnosti borbe protiv rasizma i diskriminacije. Hrvatski nogometni savez svjestan je svoje uloge u promicanju društvenih vrijednosti, a najbolji primjer su upravo naši reprezentativci koji svojim ponašanjem na terenu i van njega promiču pozitivne vrijednosti za koje se zalažemo i mi kao Savez u cjelini”, rekao je Marijan Kustić.

Komentari (0)

Prikaži sve komentare