Hajduk bez Livaje ne zna za pobjedu, Šibenik oba puta slavio

Hrvatska 31. ožu 20238:47 > 8:48
HNK Hajduk Split

Sat otkucava uoči Hajdukovog gostovanja na Šubićevcu. Najveće pitanje je hoće li zaigrati Marko Livaja. Livaja je ozlijedio leđa u remiju s Walesom.

U Tursku tako nije ni otputovao. Pred trenerom Bijelih Ivanom Lekom velika je dvojba. Oporavi li se Livaja, koliko – toliko, hoće li riskirati s njim na Šubićevcu jer potencijalno bi se mogla dogoditi teža ozljeda pred važnu utakmicu Kupa u Koprivnici.

Hajduk bez Marka nije ista momčad. I nije to velika mudrost kazati. A čini se da ta tvrdnja posebno vrijedi u dalmatinskim derbijima, dvobojima sa Šibenikom. Protiv Narančastih je Livaja odigrao šest utakmica zabivši pritom četiri pogotka. Posljednji je bio na potopljenom Poljudu u velikom preokretu Hajduka. Imao je Šibenik prednost na Lekinom debiju na klupi Hajduka, no domaći su na koncu pobijedili golom Livaje.

Poznato je to već, ono što brine navijače Hajduka jest statistika: kad nema Livaje, nema ni pobjede… No Livaja, no party, reklo bi se…

U prošloj 21/22 sezoni Livaje nije bilo u Kazahstanu, Hajduk je šokantno ispao i ispustio splitsku prednost 2:0.

U prvenstvu prošle sezone zbog žutih kartona Livaja je preskočio tek dva gostovanja, 0:2 se izgubilo u Šibeniku i 0:0 odigralo u Koprivnici. Možda su baš ti bodovi falili Hajduku za titulu prvaka. A evo Hajduk baš sad mora na noge Šibeniku.

Ove sezone Livaje nije bilo u sastavu protiv Lokomotive u Zagrebu, ostalo je 2:2.

Problem je, međutim, onda kada Livaja ne igra. A to se od povratka Šibenika u elitni razred hrvatskog nogometa dogodilo dvaput. I Hajduk je oba puta izgubio! Šibenčani su u jesen 2020. na Poljudu slavili pogotkom Sahitija koji je tada bio na posudbi u narančastom dresu. U prošloj sezoni upisali su još jednu pobjedu, taj put na Šubićevcu, a Hajduku bez Livaje zabili su Mina i Ćurić.

Statistika je ovo koja poziva na oprez. No, ujedno je i veliki izazov za Leku. Hajduku je vrijeme da napokon pokaže da je momčad i bez Marka Livaje.

Komentari (0)

Prikaži sve komentare