Tuchel: Ako su igrači to napravili, imamo veliki problem

Champions League 6. ruj 202221:16 0 komentara
AP Photo/Manu Fernandez

Trener Chelseaja Thomas Tuchel nije skrivao razočaranje nakon poraza od Dinama u prvom kolu Lige prvaka.

Dinamo je slavio 1:0 golom Oršića, a Chelseaju je to treći uzastopni gostujući poraz pod Tuchelom. To im se nije dogodilo od prosinca 2020.

“Nismo realizirali svoje prilike u prvih 15 minuta pa smo dobijli nevjerojatan gol od dva igrača u kontri. Nakon toga smo se mučili u kreaciji. To je otprilike to. Jesam li očekivao ovakav Dinamo? Očekivao sam da ćemo mi biti bolji, no opet smo odigrali loše i to je trenutno naša realnost”, rekao je Tuchel pa nastavio:

“Ljutit sam na sebe i našu igru. Nismo bili dovoljno dobri, posvećeni, agresivni. Ovo nije bilo dovoljno ni timski ni individualno, zato smo izgubili. Ne znam odakle je došla ovako loša igra. Mislim da je nedostajalo želje, gladi. Tako ne možete na najvišem nivou.”

Dinamo me nije iznenadio, očekivali smo ovakav Dinama. Nakon prvih 15-20 minuta nismo bili dobri, rekao bih da nismo namirisali krv. Ne razumijem to, imali smo prostora za napraviti više nego što jesmo. Ovakav gol još nismo primili. Dva igrača su nas izigrala u kontri. Moramo biti bolji, mislio sam da idemo u dobrom smjeru, ali ovo danas me iznenadilo.”

“Ja nisam podcijenio Dinamo, a ako kao momčad jesmo, onda imamo veliki problem.”

Osvrnuo se trener Chelseaja i na atmosferu.

“Mislim da bi bilo puno bolje da je cijeli stadion mogao bi biti pun, ali tako je kako je. Navijači su bili glasni, ali atmosfera danas nije bila razlog naše loše igre. Navijači su bili velika podrška domaćoj ekipi, a cijela jedna tribina je bila zatvorena, što je zapravo nama pomogla.”