Čačić: Hvala igračima, ja sam već mislima u Gorici

Champions League 6. ruj 202221:10 0 komentara
Mats Torbergsen/NTB via Guliver Images

Trener Dinama Ante Čačić nije skrivao zadovoljstvo nakon velike pobjede 1:0 protiv Dinama

“Bila je ovo prekrasna utakmica, sjajan ambijent, navijači su nam pomogli da odigramo ovako dobru utakmicu. Ovo je velika pobjeda, velika tri boda i poticaj za dalje,” kazao je Čačić pa dodao:

“Čestitam igračima, bili su poslušni, ponizni, umorni na kraju, ali nam se sve vratilo. Ostvarili smo hvale vrijedan rezultat, no za tri dana je nova utakmica. Vjerujte mi, ja sam već u Gorici. Nacionalno prvenstvo je nama svetinja. Moramo biti koncentrirani na prvenstvo koje nas hrani da bi dobili ovakve europske utakmice. Veliko bravo za sve.”

Čačić je za ogled protiv Chelsea promijenio formaciju zaigravši s tri stopera.

“Igrači su dobro prihvatli ovu ideju. Objasnio sam im da kada pada kiša moraš uzeti kišobran. Oni nisu pandan suparnika protiv kojih smo igrali do sada ove sezone. Morali smo suziti prostor i zaustaviti njihovu brzinu. Najvažnije je da su igrači vjerovali. Uspjeli smo u naumu da limitiramo njihovu neospornu kvalitetu, jako sam sretan,” dodao je.

Čačić je otkrio kako je igračima prije utakmice kazao da ‘ako ćemo igrati dobru obranu, onda se možemo nadati dobrom rezultatu. I to se pokazalo ključnim.’

Priznao je kako je ovo njegova najveća pobjeda u klupskoj karijeri.

“Imamo sam lijepih pobjeda u karijeri, ali ovo mi je sigurno najveća klupska. Imam dosta godina i ne sjećam se da je Dinamo dobio toliko kvalitetnu momčad na ovoj razini natjecanja. Oni su bili u punom sastavu,” naglasio je dodavši kako je ova pobjeda satisfakcija za njega i stručni stožer.